EximBank reduce comisioanele de plati si extinde programul operatiunilor bancare

Bucuresti, 29 iunie 2015 – EximBank vine in intampinarea companiilor romanesti care sunt in cautarea unor solutii de optimizare a costurilor asociate tranzactiilor bancare si anunta ca, incepand cu 01 iulie 2015, agentii economici vor beneficia de reduceri la o serie de comisioane pentru plati, precum si de un program extins pentru realizarea operatiunilor bancare.

”Ne-am propus sa devenim un partener bancar preferat pentru companii si de aceea continuam procesul de aliniere a produselor si serviciilor oferite atat la standardele si practicile bancare actuale, cat, mai ales la cerintele clientilor. Modificarile pe care le aducem in zona de cash management sunt in beneficiul firmelor, permitand reducerea costurilor asociate tranzactiilor bancare si, in acelasi timp, accelerand decontarile. Cream astfel conditii eficiente de administrare a lichiditatilor pentru companiile care acceseaza produsele noastre”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Pentru platile intrabancare in lei realizate prin intermediul serviciului de internet banking e-ximBanking, banca va elimina in totalitate comisioanele percepute, costul asociat acestora devenind zero. In acelasi timp, EximBank va aplica si o reducere a comisioanelor pentru platile intrabancare in lei realizate ”la ghiseu”.

Pentru imbunatatirea procesului de efectuare si inregistrare a platilor in lei si valuta, EximBank va extinde si timpul de acceptare la procesare a operatiunilor, ceea ce faciliteaza imbunatatirea administrarii fluxului de lichiditati al clientilor. De asemenea, banca va opera o serie de modificari in urma carora va fi simplificat fluxul de operare a instructiunilor de plata si se va oferi clientilor o transparenta crescuta asupra operatiunilor initiate, in functie de momentul platii si al decontarii.

Aceste actualizari de oferta pe segmentul de cash management se inscriu in procesul de intensificare a activitatii si in zona serviciilor complementare, pe care EximBank l-a demarat in ultima perioada. Astfel, pentru a dezvolta o relatie bancara integrata cu clientii, EximBank si-a stabilit ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea portofoliului de produse de trezorerie, cash management si trade finance, concomitent cu integrarea cu produsele de creditare si garantare.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca a obtinut in primul trimestru din 2015 un profit net de aproape 35 mil. lei, de cinci ori mai mare fata de cel inregistrat in perioada similara din 2014, in timp ce expunerile totale din activitatile de finantare, garantare si asigurare se situau, la sfarsitul lunii martie, la 4,74 mld. lei. Banca a continuat implementarea unei politici prudentiale in ceea ce priveste analiza dosarelor de credit, ceea ce a avut ca efect mentinerea unui nivel al creditelor neperformante de 4,3% la finele lunii martie 2015, fata de o medie a sistemului bancar de 14%.

Pentru detalii legate produsele oferite: www.eximbank.rosau informatii@eximbank.ro