Banca Transilvania si EximBank sustin IMM-urile printr-o facilitate de garantare a creditelor

Banca Transilvania si EximBank au incheiat acordul “Plafon de Garantare IMM”, care faciliteaza accesul clientilor la finantarile BT. Datorita acestui parteneriat, antreprenorii au la dispozitie solutii pentru finantarea activitatii curente sau pentru investitii, chiar daca nu dispun de active suficiente pentru indeplini conditiile privind gradul de acoperire cu garantii materiale a imprumutului bancar.

Detalii:

  • In urma acordului semnat, Banca Transilvania dispune de un plafon de garantare, derulat prin EximBank, de 40 de milioane de lei.
  • Garantiile individuale sunt acordate in lei si au in vedere creditele de investitii, imprumuturile destinate sustinerii activitatii curente, respectiv scrisorile de garantie bancara.
  • Clientii Bancii Transilvania pot opta pentru solutii de creditare cu o durata a imprumutului de maximum 5 ani (pentru creditele pentru investitii), de maximum 12 luni (pentru creditele pentru activitate curenta) sau de maximum 24 de luni (in cazul scrisorilor de garantie bancara).
  • Garantiile individuale au valoarea maxima de 1,5 milioane lei, iar durata este corelata cu cea a creditului IMM.
  • Procentul garantat este de pâna la 80% in cazul creditelor de investitii, respectiv de maximum 70% pentru imprumuturile destinate sustinerii activiatii curente. Procentul este tot de maximum 70% inclusiv pentru scrisorile de garantie bancara.

Banca Transilvania are peste 200.000 de clienti IMM activi. BT sustine antreprenorii români prin solutii de finantare specifice si prin facilitati provenite din parteneriate – asa cum este cel cu EximBank.

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din România, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 7.000 de angajati, aproape 550 de sedii si 2,2 milioane de clienti. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondiala.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica in sustinerea si promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata româneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul român, se infuzeaza in economia reala.