Programul financiar de sustinere a companiilor mari: Credit de 5 mil. lei de la UniCredit Bank, cu garantie EximBank, pentru Pigna Romania

Bucuresti, 12 mai 2021 – UniCredit Bank si EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichiditati pentru activitatea curenta a companiei Pigna Romania Impex, lider de piata in Europa Centrala si de Est in domeniul productiei de caiete scolare si pentru birou.

Concret, compania a beneficiat de un credit in valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat in proportie de 90% de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicata companiilor mari.

“Ne mentinem angajamentul de a sprijini clientii, atat persoane fizice, cat si juridice, oferindu-le finantarile de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garantii guvernamentale si/sau europene, si de a contribui astfel la relansarea economiei romanesti. Sistemul bancar este parte a solutiei de relansare in aceasta perioada incerta pe care o traversam, si este capabil si disponibil sa finanteze in continuare proiecte, atata timp cat debitorul demonstreaza o situatie financiara echilibrata si un proiecte viabile”, a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.

„Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte banci comerciale pentru implementarea programului guvernamental  de sprijin pentru companiile romanesti demonstreaza decizia strategica a jucatorilor de pe piata bancara de a flexibiliza accesul companiilor locale la finantarile de care au nevoie rapid pentru depasirea dificultatilor acestei perioade. Punand impreuna produsele noastre de garantare cu oferta lor specifica, bancile pot structura solutii financiare accesibile pentru mentinerea activa a  lanturilor de productie sau pentru derularea planurilor investitionale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendinta de crestere a economiei romanesti”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Declansarea crizei sanitare si impunerea restrictiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de invatamant prin desfasurarea cursurilor majoritar in sistem on-line, care a avut impact si asupra companiei noastre, in conditiile in care produsele scolare detin o pondere mare in portofoliul nostru. Am reusit sa compensam aceasta scadere a vanzarilor din toamna, odata cu reluarea cursurilor, si avem incredere ca, beneficiind si de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank si EximBank, vom reusi sa ne finantam activitatea curenta si totodata sa ne concentram atentia pe derularea proiectelor ce vizeaza diversificarea portofoliului de produse, astfel incat sa ne consolidam pozitia de lider pe piata pe care activam”, a spus Sorin Cristea, CEO Pigna Romania Impex.

********************

Despre Pigna Romania Impex

Societatea, care are actionariat italian, are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de papetarie, activand pe trei directii principale: productia de caiete, comert cu produse scolare (rucsacuri, huse sau penare cu licenta Disney etc.) si comert cu produse de birou (dosare, capsatoare, perforatoare etc.). Cea mai mare pondere in activitatea companiei o detine productia de caiete care se realizeaza in fabrica pe  care o detine la Buftea, judetul Ilfov. Pigna Romania Impex produce o gama completa de caiete la un nivel ridicat de calitate care acopera toate formatele, modelele si liniaturile. Compania detine licente cunoscute pentru produsele sale precum Hello Kitty, Fast and Furios, SpongeBob, Ben 10, Mancester United si FC Barcelona (Nike), Avengers, Spider Man sau Star Wars. Produsele Pigna Romania Impex sunt distribuite majoritar pe piata interna, prin intermediul marilor lanturi de retail. Compania are circa 70 de angajati si a incheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, pe care EximBank il implementeaza in urma mandatului special primit din partea statului roman, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 mil. lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat. Termenul pana la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finantare si garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, banca comerciala paneuropeana de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate si de Investitii, care ofera o retea unica vest, central si est europeana bazei sale de clienti. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Services.