EximBank si Agricover Credit prelungesc colaborarea si majoreaza acordul de imprumut la 150 de milioane de lei

Bucuresti, 21 iunie 2018 – EximBank si Agricover Credit, prima institutie financiara non-bancara specializata exclusiv in finantarea agriculturii, au agreat prelungirea si suplimentarea acordului de imprumut pe care cele doua parti il au in derulare pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii de noi produse si servicii financiare destinate agricultorilor romani.

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de imprumut in valoare de 100 de milioane de lei si prelungirea perioadei de tragere cu inca patru luni, pana la finele lunii august a anului viitor. In plus, compania va beneficia din partea EximBank si de o linie de trezorerie in valoare de doua milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare. Faptul ca intram in al saselea an de colaborare cu Agricover Credit demonstreaza ca EximBank continua sa-si respecte angajamentul ferm asumat de sustinere a mediului de afaceri si probeaza o data in plus capacitatea noastra de a ne implica in proiecte pe termen lung cu impact direct si pozitiv la nivel micro si macro-economic, mai ales ca acest parteneriat ne permite sa contribuim la finantarea si, implicit, dezvoltarea unor afaceri de succes in agricultura romaneasca”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

EximBank si Agricover Credit au incheiat primul acord de finantare in 2013, banca acordand societatii un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurand resurse financiare pentru mii de producatori agricoli locali. Spre exemplu, numai in 2017 Agricover Credit a acordat finantari in valoare de 1,37 miliarde lei unui numar de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit reprezinta divizia de Agri-Finance a Agricover Holding care, prin modelul sau de business puternic integrat,  ofera solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania. Agricover Credit, unul dintre jucatorii cheie in finantarea producatorilor agricoli, ofera produse financiare inovatoare fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic, prin intermediul unei echipe comerciale mobile, formata din consultanti financiari care acopera intreg teritoriul tarii, ajungand.

”Cresterea remarcabila a volumului de credite acordate de Agricover Credit in ultimii ani confirma faptul ca agricultura romaneasca este in plina dezvoltare, iar fermierii au nevoie de solutii de creditare specializate care sa le sustina cresterea productivitatii si, implicit, a performantei afacerilor. Continuarea parteneriatului cu EximBank si suplimentarea acordului de imprumut ne permit sa mentinem ritmul rapid de dezvoltare, oferind noi produse si servicii financiare inovatoare destinate unei agriculturi moderne si profitabile”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala.

Pentru detalii:  miruna.lebedencu@eximbank.ro 021 405 30 90

  

Despre Agricover Credit IFN

Agricover Credit IFN este prima institutie financiara romaneasca specializata in finantarea sectorului agricol. Compania ofera atat finantare pentru capital de lucru pe termen scurt, cat si credite de investitii pe termen mediu si lung fermierilor din sectorul vegetal si zootehnic. Agricover Credit a acordat in 2017 plasamente in valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor romani si a inregistrat un profit operational de aproape 30 de milioane de lei, in crestere cu 19% fata de anul 2016. In 2017, compania a deschis doua noi sucursale in Timisoara si Craiova, ajungand la un numar total de opt reprezentante in principalele regiuni agricole.

Pentru detalii: ioana.botea@agricover.ro    0741.222.274    www.agricover.ro