EximBank sustine activitatea Supercom cu un pachet financiar de 70 mil. lei

Bucuresti, 6 mai 2021 – EximBank si compania romaneasca Supercom, unul dintre cei mai importanti jucatori la nivel national pe piata serviciilor publice de salubritate si de management al deseurilor, au incheiat un acord financiar in valoare de 70 milioane de lei. Pachetul financiar structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de lichiditati pentru activitatea curenta si sustine planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investitii, cat si de garantare – plafon pentru emiterea de scrisori de garantie bancara/confort.

Prin structurarea acestei facilitati complexe, EximBank isi consolideaza rolul de institutie financiara dedicata sustinerii proiectelor din domenii prioritare ale economiei nationale – precum utilitatile de interes public – si care raspund in acelasi timp obiectivelor stabilite de autoritati din perspectiva pactului ecologic european Green Deal. Avem capacitatea de a mobiliza resurse financiare in conditii avantajoase pentru companiile care dezvolta  modele de afaceri axate pe utilizarea eficienta a resurselor pentru a reduce  impactul asupra mediului si vom sprijini in continuare initiativele firmelor locale care contribuie la sustinerea unei cresteri  economice pe baze moderne, eficiente si competitive  in vederea indeplinirii tintelor nationale in domeniu”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Supercom ofera servicii de colectare, transport, tratare si depozitare deseuri municipale de la toate categoriile de generatori de deseuri inclusiv deseuri abandonate, curatenie si intretinere cai publice si deszapezire. Compania are o acoperire larga pe teritoriul Romaniei, avand o retea de 31 de puncte de lucru prin care asigura servicii de salubrizare pentru peste 1,5 milioane de locuitori, companii si institutii publice. Supercom a investit permanent in echipamente noi pentru colectarea si transportul deseurilor, precum si colectarea selectiva a acestora, ridicand standardul industriei de salubrizare publica si de management al deseurilor.

„Multumim EximBank, noul nostru partener financiar, pentru increderea acordata. Impreuna vom dezvolta proiecte de viitor pentru o societate sanatoasa. Suntem unul dintre cei mai mari operatori din Romania si avem o obligatie fata de cetateni de a investi constant in companie pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde. Recent, Supercom SA si-a inceput activitatea in Cluj, una dintre cele mai active regiuni in promovarea si dezvoltarea proiectelor ecologice. Mai mult decat atat, avem in plan investitii semnificative pentru dezvoltarea companiei, pentru achizitia de echipamente performante si tehnologii specifice industriei care sa permita indeplinirea obiectivelor asumate de Romania la nivel european. Parteneriatul cu EximBank este un pas important in consolidarea tintelor Romaniei in ceea ce priveste utilizarea eficienta a resurselor si reducerea impactului asupra mediului”, a declarat Ilie Ionel Ciuclea, presedinte al Supercom SA.

Despre Supercom

Supercom SA este o companie cu capital 100% romanesc si unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din Romania. Compania isi desfasoara activitatea in mod sustenabil in Bucuresti, Cluj, Dambovita, Bistrita, Hunedoara, Caras-Severin, Ilfov, Ialomita si Gorj. Supercom si-a inceput activitatea in 1990 si are 30 de ani de experienta in domeniu.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea economiei. Pentru detalii: www.eximbank.ro