Maschio Gaspardo isi construieste planurile de dezvoltare in parteneriat cu EximBank

Bucuresti, 26 mai 2021 – Fabrica de la Chisineu Cris a Maschio Gaspardo, principalul producator de utilaje agricole din Romania, si-a desfasurat activitatea pe toata perioada anului 2020, cu rezultate foarte bune, in ciuda pandemiei, si cu un program ambitios de investitii, pentru dezvoltarea productiei, sustinut de EximBank.

Cifra de afaceri a fost in 2020 de 44,1 milioane EUR, cu un profit net de 2,3 milioane EUR iar  productia a fost de aproximativ 3.000 de unitati.

Colaborarea dintre EximBank si Maschio Gaspardo a inceput in 2017, cand banca a sustinut societatea in implementarea celui mai mare proiect de investitii in valoare de aproximativ 10.000.000 euro un proiect realizat printr-o schema de ajutor de stat prevazuta de lege.

„Piata din Romania are o nevoie tot mai mare de echipament avansat din punct de vedere tehnologic, domeniu in care noi suntem specializati. In plus, fabrica de langa Arad ne permite sa fim aproape de pietele din Europa de Est, in mod particular de Rusia si Ucraina. Intre Maschio Gaspardo si EximBank s-a conturat un adevarat parteneriat pentru dezvoltare. EximBank a propus intotdeauna solutii concrete si eficiente pentru a sustine dezvoltarea noastra pe termen scurt si mediu. Acest lucru ne-a permis sa investim si sa luam deciziile potrivite, conform nevoilor companiei noastre”, a declarat Mirco Maschio, presedintele Maschio Gaspardo.

Proiectele de investitii derulate in 2020 de fabrica Maschio Gaspardo din Romania, cu sprijinul EximBank vizeaza:

Cresterea capacitatii de productie, prin diversificarea productiei in gama de pluguri, cu ajutorul majorarii liniei de credit la aproximativ 2.000.000 EUR.

Extinderea capacitatii de productie, cu o suprafata de 5400 mp si prin achizitia de noi echipamente tehnologice necesare fluxului de productie cum ar fi: strunguri, freze, prese de indoit, echipamente de debitare tabla, roboti de sudura si altele. Investitia totala se ridica la 3.500.000 EUR, din care 2.000.000 EUR au reprezentat o facilitate de credit acordata de EximBank, iar restul provine din fonduri proprii. Proiectul de investitii este demarat si se va finaliza in cursul anului 2021.

In urma finalizarii extinderii capacitatii de productie, societatea va avea face angajari, pentru a putea face fata cresterii productiei si pentru a raspunde noilor contracte pentru comenzi de 20 de milioane EUR pe an.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucator mondial in productia de echipamente de cultivare, insamantare, fertilizare, tratare a culturilor, intretinere ecologica si echipamente pentru fan. Fondat in Campodarsego (PD) in 1964 de fratii Egidio si Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2.000 de angajati in intreaga lume in 8 unitati de productie, (dintre care 3 in strainatate – China, India si Romania) si in 13 filiale comerciale (Italia, Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India si Romania). Grupul a incheiat anul financiar 2020 cu un profit net consolidat de 8,9 milioane euro, cu 50% mai mare decat cel din 2019.