EximBank finanteaza Italsofa Romania cu 10 milioane de euro

Bucuresti, 28 septembrie 2015 – EximBank si Italsofa Romania,unul dintre cei mai importanti producatori de mobila de pe piata locala, au incheiat un acord de finantare in cadrul caruia banca va acorda companiei o linie de credit de 10 milioane de euro.

Finantarea acordata Italsofa Romania, care ocupa pozitia a doua in topul celor mai mari exportatori de mobila din Romania, va fi utilizata pentru derularea activitatii curente.

“EximBank isi respecta angajamentul ferm asumat de sustinere a mediului de afaceri si, prin incheierea acestui nou acord, continua sa-si consolideze pozitia de partener de afaceri preferat de elita business-ului. Suntem convinsi ca finantarea acordata va contribui la dezvoltarea durabila a companiei, cu impact direct si pozitiv la nivel micro si macro-economic, in conditiile in care Italsofa activeaza intr-una dintre putinele industrii care au avut, in ultimii ani, un aport pozitiv la balanta comerciala a Romaniei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Italsofa Romania, parte a grupului Natuzzi – cel mai mare producator de mobila din Italia, detine o unitate de productie la Baia Mare, ce se intinde pe o suprafata de peste 76.000 mp si unde lucreaza peste 1.200 de angajati.

Fabrica produce atat canapele, cat si tamplaria destinata prelucrarii lemnului in semifabricate, si este una dintre cele mai mari investitii greenfield din industria locala a mobilei, valoarea totala a investitiilor realizate din 2001 pana in prezent depasind 38 de milioane de euro.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Banca a obtinut in 2014 cu un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 mil. euro) si si-a majorat expunerea totala la 4,7 miliarde de lei, fata de 4,5 miliarde de lei in 2013. Evolutia constant pozitiva a bancii a continuat si in prima parte a acestui an, EximBank raportand in primul semestru al acestui an un profit net de 40 de milioane de lei, cu 26% mai mare decat cel inregistrat in perioada similara din 2014, pe fondul extinderii portofoliului de produse si a acoperirii teritoriale. Din 2013, banca si-a dezvoltat semnificativ portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucatori din economie precum Antibiotice Iasi, Astra Vagoane Calatori, Romcab, Aquila, Romelectro, Adrem Invest, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere sau Alro.

Despre Italsofa Romania
Italsofa Romania este parte a grupului Natuzzi, cel mai mare producator de mobila din Italia, care mai detine fabrici in China si Brazilia. Grupul a demarat investitia de la Baia Mare in 2001, in prezent fabrica producand atat canapele (care au reprezentat 91% din volumul vanzarilor din 2014), cat si tamplaria destinata prelucrarii lemnului in semifabricate pentru intregul grup. La nivelul anului 2014, fabrica de la Baia Mare a generat 24% din veniturile totale din produsele tapitate ale grupului, raportand o cifra de afaceri de peste 303 milioane de lei si un profit de aproape 13 milioane de lei. Grupul este in plin proces de implementare a unui nou proces de productie la Baia Mare care permite ca toate activitatile implicate de realizarea produsului finit sa fie integrate intr-o singura linie tehnologica, dupa modelul celor din industria auto. Grupul Natuzzi a fost fondat in 1959 de Pasquale Natuzzi, fiind initial un mic atelier ce producea canapele din piele. Anul trecut, grupul – care opereaza in total sapte fabrici, 12 birouri comerciale si peste 1.100 de puncte de vanzare – a avut afaceri de aproape jumatate de miliard de euro.
Pentru detalii: www.natuzzi.com