EximBank, la intalnire cu firmele exportatoare din Vrancea

EximBank ofera exportatorilor un pachet complex de instrumente financiare care pot contribui atat la dezvoltarea afacerilor, cat si la reducerea riscurilor asociate acestui tip de activitati, au spus oficialii bancii la intalnirea pe care au avut-o la finele saptamanii trecute cu reprezentantii firmelor exportatoare din Vrancea.
„Banca noastra ofera exportatorilor atat produse de finantare, cat si produse de asigurare si de garantare. Toate aceste instrumente ajuta exportatorii si le ofera siguranta ca afacerile lor nu sunt in niciun moment in pericol si nici nu exista riscul de a pierde banii care urmeaza sa fie obtinuti in urma exporturilor“, a spus Paul Ichim, vicepresedintele EximBank.
La intalnirea care a avut loc la Focsani au participat reprezentanti ai firmelor exportatoare si ai bancilor comerciale din zona, precum si oficiali locali.
„Oamenii de afaceri vranceni au nevoie de identificarea unor nise de dezvoltare si avand EximBank, acum, aici, langa noi, este un plus de valoare. Dispunem de potential turistic, de potential in zona de industrializare a lemnului si, nu in ultimul rand, de potential viticol. Speram ca impreuna cu EximBank sa crestem investitiile in infrastructura si, de asemenea, sa reusim sa imbunatatim gradul de absorbtie a fondurilor structurale”, a mentionat Ion Oprea, prefectul judetului Vrancea.
Evenimentul de la Focsani face parte dintr-un proiect mai amplu pe care EximBank il va derula in prima jumatate a acestui an impreuna cu Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) care consta in organizarea unei serii de intalniri cu oamenii de afaceri din tara, pentru prezentarea modalitatilor prin care banca poate sustine dezvoltarea sau activitatea de export a companiilor locale.
EximBank sprijina activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:

  • credite (care acopera cheltuielile pentru fabricarea produselor sau livrarea marfurilor);
  • garantii de export (pentru marfuri generale, pentru stimularea realizarii de obiective complexe si produse cu ciclu lung de fabricatie);
  • asigurarea creditelor pentru productia de export, a creditelor de export pe termen mediu si lung, a creditului cumparator;
  • informatii comerciale despre partenerii de afaceri