EximBank sprijina exportatorii in recuperarea creantelor comerciale

Bucuresti, 18 mai
EximBank ofera exportatorilor un pachet de produse prin care acorda credite pentru finantarea creantelor comerciale pe baza de facturi sau instrumente de plata la termen aferente exporturilor realizate.

Creditele se acorda pe termen scurt (scontare, forferate, factoring) sau pe termen mediu (forfetare).

EximBank sprijina activitatea de export din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate, prin:
– credite (care acopera cheltuielile pentru fabricarea produselor, livrarea marfurilor sau de prestarea serviciilor destinate exportului);
– garantii de export (pentru marfuri generale, pentru stimularea realizarii de obiective complexe si produse cu ciclu lung de fabricatie);
– asigurare a creditelor pentru productia de export, a creditelor de export pe termen mediu si lung, a creditului cumparator;
– informatii comerciale despre partenerii de afaceri.

Volumul total al exporturilor sustinute prin produsele si serviciile EximBank a crescut in 2009 cu aproape 130% fata de anul anterior.

Banca de Export-Import a Romaniei EximBank S.A. este o institutie specializata prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale. EximBank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, destinate sa contribuie la: dezvoltarea infrastructurii si a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator.

Banca are 12 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Alba Iulia si Iasi. Operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro.

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing