EximBank sustine activitatea Severnav

Bucuresti, 10 octombrie 2011 – EximBank a acordat constructorului de nave Severnav Drobeta Turnu-Severin instrumentele financiare necesare pentru finalizarea unui contract de export incheiat de societate cu un partener comercial din Olanda.

Datorita mix-ului de produse oferit de EximBank, Severnav a finalizat constructia unui corp de circa 107 metri, pentru o nava Bodewes Trader 5400 DWAT in valoare de 2,5 milioane de euro, a carui lansare la apa a avut loc la finele saptamanii trecute.

“Domeniul constructiei navale presupune o productie cu un ciclu lung de fabricatie, iar EximBank este una dintre putinele institutii bancare care, in aceasta perioada economica dificila, s-a incumetat sa sustina aceasta activitate. Acest mesaj l-am transmis si Asociatiei Nationale a Constructorilor de Nave din Romania care ne-a invitat la sfarsitul saptamanii trecute la cea de-a 50-a Adunare Generala pentru o prezentare a produselor si serviciilor pe care le oferim acestui sector”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Pentru derularea acestui contract extern, constructorul de nave din Drobeta Turnu-Severin a accesat de la EximBank un plafon multiprodus care a constat in credite de export si scrisori de garantie bancara.

“EximBank ne-a ajutat in asigurarea de fonduri pentru contracte vitale pentru santier. Banca ne-a oferit anul trecut un plafon multiprodus in valoare de 7 milioane de euro care a constat in credite de export de un milion de euro si scrisori de garantie bancara de 6 milioane de euro”, a spus Cleonia Copaci, directorul general al Severnav.

Cele doua parti au continuat colaborarea si in acest an, EximBank acordand societatii din Drobeta Turnu-Severin inca un  plafon multiprodus in valoare de 2,75 milioane de euro.

EximBank este o institutie bancara specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare,ii permite sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa unitatilor teritoriale ale bancii sau pot obtine informatii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.