EximBank finanteaza compania Trencadis pentru proiectul platformei educationale EDULIB

 

Bucuresti, 08 noiembrie 2022 – EximBank si compania antreprenoriala Trencadis din Baia Mare, specializata in furnizarea de solutii si servicii de integrare IT, au incheiat un acord financiar in valoare de 60 de milioane de lei, facilitate ce va fi utilizata pentru finantarea cheltuielilor aferente desfasurarii contractului pentru platforma educationala EDULIB.

La finalul anului trecut, Trencadis a fost desemnata castigatoare a licitatiei pentru EDULIB – platforma digitala nationala cu resurse educationale, intr-un consortiu alaturi de mai multe companii IT&C. Proiectul presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educationale deschise si integrarea si valorificarea de resurse digitale de tip resursa educationala deschisa.

Totodata, proiectul cuprinde dotarea a 5.400 de scoli gimnaziale cu kit-uri multimedia si instruirea indirecta (tip train-the-trainers) pentru 5.400 profesori din toata tara. De asemenea, va exista componenta de biblioteca virtuala, care va fi un adevarat sistem de management a continuturilor si a procesului de invatare. O alta tehnologie care inglobeaza tendintele actuale din industrie este componenta de invatare adaptiva. Aceasta va permite adaptarea continutului in functie de nevoile elevului care acceseaza continutul.

Proiectul este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 2 „Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru o economie digitala competitiva”.

“Educatia reprezinta poate unul dintre cele mai subdezvoltate sectoare din Romania, iar noi ne dorim sa fim parte a procesului de transformare digitala accelerata a acestuia. Suntem incantati ca participam la acest proiect si avem convingerea ca, avand alaturi de noi EximBank ca partener financiar, vom reusi sa livram o platforma pentru o educatie digitala de calitate. Concret, EDULIB va include mecanismele necesare pentru o abordare cross-curriculara a invatarii, care sa nu mai fie construita in principal pe discipline si obiecte de studiu, ci pe teme, subiecte, probleme sau provocari care pot sa fie incadrate ulterior in anumite discipline de studiu”, a declarat Marian Murgulet, CEO Trencadis.

Despre Trencadis

Trencadis, companie activa in Romania si alte 11 tari,  a fost infiintata in anul 2007, cu sediul in Baia Mare, fiind specializata in dezvoltarea de solutii software pentru institutii publice si private, fondata de antreprenorul Radu Negulescu. Initial, societatea s-a concentrat pe domeniul public si pe oportunitatea de a oferi administratiilor locale solutii digitale inovatoare. Dupa ani de crestere accelerata, compania si-a schimbat modelul de afaceri de la dezvoltarea de aplicatii web pentru mici entitati private si publice la servicii de integrare a sistemelor IT pentru corporatii si institutii publice centrale, iar recent, si-a diversificat liniile de business in vederea pregatirii de produse noi pentru piata romaneasca si internationala. Compania a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri in crestere, depasind pentru al treilea an consecutiv pragul de 20 de milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala. In 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti moment ce a marcat integrarea acesteia in Grupul EximBank. Banca Romaneasca este o banca universala ce ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia prin intermediul retelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale si agentii. Alaturi de cele doua banci, din Grupul EximBank face parte si Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig), specializata in asigurarea riscurilor financiare, de export si comerciale interne.

BANCA COMERCIALA
FONDURI DE STAT