EximBank finanteaza dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria automotive

 

Bucuresti, 16 noiembrie 2022 – EximBank a acordat un pachet financiar in valoare totala de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judetul Arges), producator roman de produse si componente injectate din mase plastice, in special pentru industria auto.

Pachetul structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de capital generata de dezvoltarea continua a societatii si care asigura necesarul pentru derularea unei investitii intr-o noua linie de productie pentru repere injectie mase plastice, cat si de garantare – garantii de stat care acopera 50% din produsele de creditare.

”Sectorul automotive este unul strategic pentru economia romanesca, in conditiile in care s-a dezvoltat in mod accelerat, iar aproape toate masinile fabricate in Europa au astazi cel putin o componenta produsa in Romania. Este un domeniu cu un mare potential si suntem incantati ca, prin parteneriatul cu grupul Delta, reusim sa ne pozitionam ca un partener valoros avand oportunitatea ca, alaturi de clientii nostri, sa contribuim la continuarea tendintei de crestere a acestui sector si a economiei romanesti”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Farplas&Smart Solutions este este o companie joint-venture, infiintata in 2020 de Farplas Otomotiv Sanayi Anonim Sirketi, companie turca specializata in vopsirea si injectarea de piese din plastic pentru industria auto, si Smart Plast Solutions SRL, societate romaneasca specializata in injectarea de piese din plastic, parte a grupului Delta Invest. Compania este furnizor pentru Grupul Renault (repere plastic de tipul bara fata/spate, ornamente auto, spoilere etc.) si, din acest an, a demarat colaborarea si cu fabrica Ford de la Craiova, preluata recent de compania turca Ford Otosan.

”Desi suntem o companie relativ noua in domeniu, avem avantajul experientei actionarilor nostri, fiecare un reper in domeniul in care activeaza. Acest lucru ne-a permis ca in 2021, practic, primul an de functionare, sa inregistram un volum de afaceri de peste 11 milioane de lei. Acum, demararea colaborarii cu Ford marcheaza o noua etapa in dezvoltarea companiei noastre, si suntem bucurosi ca am gasit in EximBank partenerul financiar care sa sustina atat derularea activitatii noastre curente, cat si investitia in amenajarea si dotare a unei noi hale pentru producerea de piese auto pentru clienti din Romania si nu numai”, a declarat Nicolae Movileanu, fondatorul grupului Delta Invest.

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala. In 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti moment ce a marcat integrarea acesteia in Grupul EximBank. Banca Romaneasca este o banca universala ce ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia prin intermediul retelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale si agentii. Alaturi de cele doua banci, din Grupul EximBank face parte si Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania (EximAsig), specializata in asigurarea riscurilor financiare, de export si comerciale interne.

BANCA COMERCIALA
FONDURI DE STAT