EximBank si OTP Bank Romania, parteneriat pentru sustinerea IMM-urilor

Bucuresti, 12 ianuarie 2017 – OTP Bank Romania si EximBank anunta semnarea acordului „Plafon de Garantare IMM”, prin intermediul caruia clientii IMM au de acum posibilitatea de a beneficia de un nou instrument de garantare care faciliteaza accesul la credite atat pentru sustinerea activitatii curente, precum si pentru realizarea proiectelor de investitii.

Noul produs generat de parteneriatul dintre OTP Bank Romania si EximBank le ofera clientilor IMM posibilitatea de a accesa rapid garantiile emise de catre EximBank in numele si contul statului roman.

Astfel, clientii IMM au de acum acces la intrumente de finantare in conditii avantajoase, precum:

  • Procent garantat de maximum 80%, in cazul creditelor de investitii si de maximum 70% in cazul finantarii activitatii curente, inclusiv scrisori de garantie bancara;
  • Valoarea maxima a facilitatii de creditare de pȃna la 1,5 milioane lei/credit;
  • Maturitate adaptata nevoilor clientilor:

 – 5 ani, in cazul creditelor pentru proiecte de investitii;

 – 12 luni, in cazul creditelor pentru sustinerea activitatii curente;

 – 24 luni, in cazul scrisorilor de garantie bancara;

  • Evitarea riscului valutar si a implicatiilor care decurg din acesta, prin acordarea finantarilor in moneda nationala;
  • Consultanta de specialitate gratuita, prin suportul acordat in alegerea celei mai bune variante de finantare si in constituirea dosarului de credit.

„Parteneriatul cu EximBank confirma atentia deosebita pe care o acordam clientilor IMM, pentru ca acestia sa beneficieze de toate instrumentele necesare desfasurarii activitatii operationale sau dezvoltarii afacerilor acestora. Structura de garantare este o componenta importanta in accesarea oricarui tip de finantare, de aceea, pentru a facilita accesul la finantari avantajoase, ne dorim sa identificam solutii eficiente, simple si rapide de garantare precum cea pe care o punem la dispozitia clientilor nostri, prin acest parteneriat cu EximBank“, declara Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Suntem incantati ca OTP Bank Romania a raspuns ofertei pe care EximBank a lansat-o catre bancile comerciale pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finantarea de care au nevoie. Garantiile pe care statul roman le pune la dispozitia companiilor prin intermediul EximBank reprezinta o resursa extraordinara motiv pentru care invitam si celelalte banci comerciale ca, dupa modelul OTP Bank, sa o exploateze mai mult. Vorbim practic de garantii cu risc suveran in spate, un instrument care poate deschide mult mai usor calea companiilor spre produsele oferite de banci, in conditii de risc reduse pentru acestea din urma“, declara Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

OTP Bank Romania, subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definita prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank Romania intelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de incredere in furnizarea de servicii financiare. OTP Bank ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati, ATM-uri si canale electronice

EximBank se implica activ de aproape 25 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. In urma reajustarilor directiilor de actiune, realizate in timp pentru adaptarea la evolutiile economice, EximBank are astazi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale.