INDUSTRY TRANSILVAN – Metamorfoza unei intreprinederi familiale intr-un puternic grup de firme

”Fiecare realizare a reprezentat pentru noi un nou punct de plecare” – asa rezuma Ferenc Pop secretul evolutiei companiei sale – Industry Transilvan – ce a pornit in 1991 ca intreprindere familiala pentru ca in prezent sa fie un puternic grup de firme cu activitate in domeniul prelucrarii lemnului.

”Industry Transilvan a fost infiintata in 1991, in inima tarii, la Gheorgheni, unde prelucrarea lemnului este considerata ocupatie traditionala. Am inceput cu fabricarea de mic mobilier, dar, in timp, activitatea firmei s-a dezvoltat in special datorita investitiilor facute in modernizare utilajelor, care ne-au permis sa crestem productivitatea si sa diversifica productia”, spune antreprenorul.

Evolutia nu a fost una usoara, dar avand alaturi o echipa de profesionisti pasionati de munca lor si dornici de performanta, antreprenorul a reusit sa transforme micul atelier intr-un jucator complex in domeniul prelucrarii lemnului, cu peste 200 de angajati si o cifra de afaceri de aproape 30 de milioane de lei la finele lui 2016.

Al doilea punct de plecare in evolutia firmei l-a reprezentat anul 2001, cand domeniul de activitate al companiei a fost extins si Industry Transilvan s-a transformat din consumator in distribuitor de masini, echipamente si scule pentru prelucrarea lemnului, fiind partener al unor importanti producatori cu experienta in domeniu din tari recum Italia, Cehia, Slovenia, Polonia sau Bulgaria.

Firma a devenit in scurt timp un partener relevant pentru producatorii locali din domeniu oferind, pe langa echipamente performante, si asistenta post-livrare prin intermediul echipelor specializate de service care pot asigura atat punerea in functiune a utilajelor, cat si remedierea unor eventuale defectiuni.

Cinci ani mai tarziu, compania trece un nou prag in evolutia sa si, prin achizitia firmei Decoratex, devine cel mai important producator de stofa de mobila din Romania, cu o gama bogata de produse de calitate.

”Stofele de mobila Decoratex sunt bine cunoscute pe piata interna, iar clientii nostri – printre care se numara cei mai importanti producatori de mobila din Romania care produc inclusiv pentru pietele externe – au posibilitatea de a alege dintr-o gama de peste 1.500 articole diferite”, spune Ferenc Pop. Potrivit acestuia, materiile prime de buna calitate, tehnologia moderna utilizata – care permite creatia unor stofe de calitate intr-un timp foarte scurt chiar cu executarea designului solicitat de client – toate acestea reprezinta elementele care au permis Decoratex sa-si construiasca o buna reputatie atat in randul clientilor din Romania, cat si de pe piata externa.

Liniile de produse Decoratex includ materiale pentru tapiterie cum ar fi: stofe de mobila jacquard, stofe de mobila plane, plusuri tricotate, precum si stofe pentru decoratiuni textile – tesaturi pentru fete de masa, huse, draperii etc.

Iar povestea nu se termina aici. Activitatea de baza a reprezentat un alt punct de pornire pentru un nou business, Industry Transilvan fiind in prezent unul dintre cei mai mari producatori de brichete si peleti din lemn din Romania.

”Fabrica noastra functioneaza in flux continuu, in trei schimburi, si produce peste o tona de brichete din rumegus pe ora si peste 1,5 tone peleti pe ora. Rezolvam astfel problema deseurilor de rumegus, rezultate in urma prelucrarii lemnului (fabrici de mobila, ateliere de tamplarie, gatere), deseuri greu degradabile si foarte periculoase pentru mediul inconjurator”, explica antreprenorul.

Recapituland, Industry Transilvan ofera o gama larga de produse: utilaje profesionale pentru industria de prelucrare a lemnului, peste 200 de tipuri de articole de mic mobilier produse in atelierele proprii (ce sunt comercializate inclusiv prin emag), cea mai larga gama de stofe si tesaturi textile pentru mobilier – fiind unul dintre putinii producatori de astfel de produse din Romania, brichete si peleti de cea mai buna calitate. Marea majoritate a produselor sunt destinate exportului, destinatiile principale fiind Italia, Franta, Germania si Ungaria.

Pentru extinderea activitatii, compania s-a bazat si pe fonduri europene, in 2014 deruland un proiect de aproape doua milioane de lei pentru achizitia de utilaje in domeniul prelucrarii lemnului.

Si, cum fiecare pas inainte a reprezentat o obligatie pentru a merge si mai departe, Industry Transilvan nu s-a abatut de la acest principiu si, in 2009, a deschis primul centru comercial tip mall – SL’AGER CENTER – oferind locuitorilor din zona Gheorgheni un cadru modern pentru shoping si recreere.

Ce va urma? Urmarind traseul parcurs pana acum, cel mai probabil multe alte noi puncte de plecare, antreprenorul pregatind de pe acum viitorul companiei prin implicarea fiicei sale in business-ul pe care l-a construit.

Mai multe despre Industry Transilvan