Ionut Costea declara: “Compania de Asigurare Reasigurare Exim (CARE) Romania intra oficial pe piata asigurarilor”

 

Bucuresti, 17 august 2010
Compania de Asigurare Reasigurare Exim (CARE) Romania, al carei actionar majoritar este EximBank, a primit din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) autorizarea pentru a functiona ca societate specializata in asigurarea creditelor comerciale pe termen scurt.

CARE are un capital social de 29,2 milioane de lei si va oferi asigurari si reasigurari de credite comerciale pe termen scurt (clasa de risc XIV. Asigurari de credite), precum si asigurari de garantii (clasa de risc XV).

„Noua societate de asigurari va oferi instrumente care vor permite societatilor romanesti, in special exportatorilor si intreprinderilor mici si mijlocii, sa gestioneze mult mai eficient creditele comerciale, lucru care va duce la cresterea gradului lor de competitivitate. Pentru primul an de functionare a CARE Romania estimam un volum al primelor brute subscrise de doua milioane de lei”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Infiintarea CARE Romania a fost determinata de recomandarile Comisiei Europene care interzic sustinerea de catre stat a asigurarii creditelor de export pe termen scurt contra „riscurilor de piata”. Totusi, Comisia Europeana considera ca detinerea unei entitati subsidiare este in concordanta cu reglementarile europene.

EximBank are in acest moment un portofoliu bogat de produse de asigurare care vor continua sa fie oferite si dupa infiintarea CARE Romania. Astfel, banca pune la dispozitia clientilor produse precum Asigurarea riscului de neplata la extern – care ofera siguranta incasarii a 85% din valoarea exportului, Asigurarea investitiilor romanesti de capital in strainatate – care garanteaza recuperarea a pana la 90% din valoarea proiectului sau Polita de asigurare care protejeaza incasarile din export impotriva fluctuatiilor nefavorabile ale cursului de schimb.

„In 2009 EximBank a incasat prime de asigurare in valoare de peste doua milioane de lei, ceea ce inseamna o crestere de 1,6 ori fata de valoarea primelor incasate in anul anterior. Expunerea bancii pe segmentul asigurarilor a crescut in primul semestru al acestui an cu peste 220% fata de sfarsitul anului trecut”, a mai spusIonut Costea, presedintele EximBank.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum si a companiilor care deruleaza proiecte in domenii prioritare de dezvoltare a economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii din Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Iasi. De asemenea, operatorii economici pot obtine informatii despre produse si documentatia aferenta prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Banca de Export- Import a Romaniei EximBank S.A.
Directia PR&Marketing

BANCA COMERCIALA
FONDURI DE STAT