LUX DIVINA – Confortul unei organizari fara cusur

Cu o investitie de peste 5 milioane de euro, fondatorii brandului Dacia Plant, Calin Ianta si Radu Ionescu Heroiu, au deschis una dintre cele mai mari sali de conferinte din Transilvania, in Brasov. De la afaceri cu produse naturale, cei doi antreprenorii au trecut din anul 2013 si in zona HoReCa. Businessul Lux Divina inseamna astazi doua hoteluri – Dacia si Parc, aproape 4.000 de locuri in centrul pentru evenimente si o echipa de 33 de specialisti.

„A fost o idee mai veche, dar pentru care am asteptat momentul oportun. Si ma refer nu doar la fondurile necesare pentru o astfel de investitie, ci si la capacitatea noastra de a dezvolta un proiect nou, in care sa putem investi timp, astfel incat rezultatul sa fie cel putin la standardul pe care l-am impus in celelate proiecte de afaceri”, isi aminteste Radu Ionescu Heroiu.

Prospectarea pietei imobiliare locale a inceput inca din anul 2010, iar faptul ca a cochetat cu piata imobiliara cativa ani a fost un avantaj pentru viitorul noului business, Radu Ionescu Heroiu stiind ca cel mai important este sa se inarmeze cu rabdare pana vor gasi locul potrivit: „ne doream mult sa realizam un centru de evenimente de cea mai inalta clasa pentru Brasov. Simteam ca orasului ii lipsea un astfel de centru, in conditiile in care din ce in ce mai multe companii continuau sa deschida birouri si unitati de productie aici”.

Oportunitatea a aparut abia dupa doi ani, in octombrie 2012 cand au si achizitionat primii 6.000 de mp, mai exact fosta Cantina Rulmentul. Cladirea, de dimeniuni foarte mari, a fost construita in anul 1971 si avea capacitatea de servire pentru 3.000 de oameni pe zi.

 „Un an mai tarziu, am cumparat inca 6.000 de mp constand din centrala frigorifica (construita in 1983), dispensarul si hala de Scularie Dispozitive (pusa in functiune in 1936). Vreau sa ma opresc putin asupra acestei hale deoarece reprezinta o parte din istoria Brasovului (nu numai a perioadei industriale). Hala a fost construita cu otel de Resita, acelasi otel care a fost folosit la constructia turnului Eiffel. Pentru hala a fost replicata chiar si structura folosita la construirea turnului, constand din grinzi cu zabrele prin nituire. In plus, arhitectura halei este una speciala, monumentala si de aceea am decis sa pastram arhitectura originala si sa o completam cu elemente noi de design si rezistenta, precum si cu facilitati de ultima ora”, descrie administratorul firmei, Traian Ionescu Heroiu, inceputurile Lux Divina.

“Nu este simplu sa gasesti un loc pentru evenimente de mare amploare de exemplu, insa in Brasov exista un astfel loc. Avem una dintre cele mai mari sali – Dacia – cu o capacitate de 2.200 de locuri”, spune antreprenorul.

Lux Divina poate sustine mai multe evenimente in acelasi timp. Pe langa sala Dacia, cea mai mare din portofoliul Lux Divina, mai sunt puse la dispozitia organziatorilor de evenimente inca patru optiuni: sala Lux Divina 1, sala de conferinta capabila sa gazduiasca 350 de persoane (180 in mod banqueting), sala Lux Divina 2 cu o capacitate de  200 de persoane (130 in mod banqueting), sala Lux Divina capacitate de conferinta de 650 de persoane (340 in mod banqueting), sala Parc care poate gazdui 200 de persoane (180 banqueting). Fondatorii Lux Divina s-au gandit si la cei care doresc sa organizeze evenimente mai mici si au amenajat cateva sali a caror capacitate este de maximum 50 de persoane.

Pe o piata cu oferta bogata, Lux Divina si-a gasit repede locul. In doar 4 ani de activitate a avut o crestere spectaculoasa, de la o cifra de afaceri de circa 14 mii de lei in primul an si doi angajati, a incheiat anul 2016 cu venituri totale de aproape 4 milioane de lei, iar numarul de angajati a ajuns la 33.

Mai multe despre Lux Divina