EximBank accelereaza creditarea: +40% in primele 9 luni

Bucuresti, 4 noiembrie 2013 – EximBank continua sa-si consolideze pozitia pe piata creditarii pentru segmentul corporate, volumul total al finantarilor acordate in primele noua luni ale acestui depasind cu 40% nivelul inregistrat la finele anului trecut.

”Ne-am stabilit ca obiectiv principal dinamizarea activitatii in directia finantarii companiiilor romanesti si, iata, rezultatele o arata, suntem pe drumul cel bun: volumul creditelor acordate a urcat in primele noua luni cu 40% fata de decembrie 2012, depasind 1,5 miliarde de lei”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

El a adaugat ca, dupa primele noua luni ale anului, expunerea totala a bancii a urcat la 4,4 miliarde de lei, valoare de peste trei ori mai mare fata de 2009.

”Accelerarea activitatii comerciale si gestionarea atenta a resurselor au creat premisele pentru un rezultat financiar pozitiv, EximBank incheind perioada ianuarie – septembrie cu un profit brut mai mare cu 28% fata de acelasi interval din 2012. Pentru noi, conjunctura actuala este propice dezvoltarii business-ului si avem acum o echipa care nu face rabat de la profesionalism. Consideram ca putem avea o prezenta mult mai consistenta pe piata finantarii corporate si, de aceea, pregatim mai ambitios bugetul pe 2014”, a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul acestui an, banca a implementat un nou concept organizational – care presupune existenta a patru directori regionali ce coordoneaza vanzarile la nivel national, proces derulat in paralel cu extinderea retelei teritoriale.

”Am inaugurat in acest an patru agentii, la Galati, Pitesti, Ploiesti si Targu Mures. Ne propunem sa continuam acest proces de extindere a acoperirii, tinta fiind ca reteaua bancii sa ajunga in 2014 undeva la 20 de unitati, fata de 12 la finele anului 2012”, a mai spus presedintele EximBank.Tot in acest an a fost lansata oaplicatie on-linecare permite utilizatorilor siteului www.eximbank.rosa afle de la propriul computer daca se precalifica pentru accesarea unui credit si, mai mult decat atat, vor cunoaste si valoarea imprumutului pe care l-ar putea primi.

De asemenea, pentru o gestionare mult mai rapida si usoara a trasferurilor din conturile deschise la Trezoreria Statului, EximBank a lansat serviciul TrezoLink.

Pentru cresterea notorietatii portofoliului, banca a organizat intalniri cu comunitatile de afaceri din zonele economice importante din tara(Constanta, Cluj-Napoca, Oradea, Targu Mures, Galati si Sibiu), precum si cu reprezentantii principalelor banci partenere (pentru identificarea fluxurilor de lucru care sa duca la o mai buna corelare a portofoliilor de produse astfel incat consumatorul de produse bancare sa beneficieze de o oferta completa).

In cadrul procesului de optimizare a cadrului de administrare au fostreorganizate departamentele de client support pentru o mai mare flexibilitate in modul de lucru.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Operatorii economici pot obtine informatii suplimentare si prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.