EximBank contribuie la finalizarea unui proiect de investitii in acvacultura

Bucuresti, 28 octombrie 2013 – EximBank a acordat companiei iesene GIP EST o finantare de 3,5 milioane de lei pentru derularea unui proiect de investitii in valoare de peste 11 milioane de lei, cofinantat prin Fondul European pentru Pescuit.

Proiectul, finalizat recent, a constat in modernizarea unei amenajari piscicole din localitatea Chilia Veche, judetul Tulcea, si a beneficiat de asistenta financiara nerambursabila de 6,4 milioane de lei in cadrul Programului Operational pentru Pescuit 2007-2013, gestionat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

”Politica EximBank ramane orientata spre sprijinirea proiectelor derulate cu fonduri europene care contribuie la dezvoltarea competitivitatii companiilor romanesti. Avem experienta unor astfel de parteneriate de succes, la care se adauga acum si cel incheiat cu GIP EST. Ne dorim sa avem in portofoliu cat mai multe astfel de proiecte – si sunt in analiza si alte solicitari, pentru a sustine astfel atingerea tintei nationale in privinta absorbtiei de fonduri structurale, o resursa generatoare de investitii, locuri de munca si dezvoltare economica”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

GIP EST a achizitionat in anul 2008 activele din Amenajarii Piscicole Chilia I si a concesionat terenul din acel perimetru, activitatea de baza fiind cresterea crapului si a fitofagului.

”La momentul preluarii activelor de la Chilia, totul era in paragina acolo si a fost nevoie de un efort financiar consistent pentru ca astazi sa avem o amenajare piscicola la nivel european. Avand suportul EximBank, am putut implementa acest proiect de modernizare care ne permite sa vorbim despre o productie de specii cu perspective bune de comercializare, de implementarea unui flux tehnologic necesar pentru exploatari rationale, dar si despre imbunatatirea conditiilor de munca si siguranta a muncitorilor”, a spus Dorian Marian, directorul general al GIP EST.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre GIP EST

Societatea comerciala GIP EST a fost infiintata in anul 1996 avand ca principal obiect de activitate servicii de protectie si paza, respectiv productia/ asamblarea si comercializarea de componente electrice pentru sisteme de protectie si paza. In timp, aria de activitate s-a extins astfel ca in prezenta ofera o gama complexa de servicii de profil avand contracte de prestari servicii de paza, monitorizare si interventie cu peste 1.500 de agenti economici din zona Moldovei. Din 2008, GIP EST activeaza si in domeniul acvaculturii, odata cu achizitionarea activelor Amenajarii Piscicole Chilia I. Pentru mai multe detalii: www.gipest.ro