EximBank, in top 10 cele mai profitabile banci

Bucuresti, 30 august 2011– In primul semestru al acestui an, EximBank a reusit performanta de a intra in top 10 cele mai profitabile banci de pe piala locala.

Per total, sistemul bancar a raportat pentru prima jumatate a acestui an, dupa standardele romanesti de contabilitate, un profit de 144 mil. lei, iar primele zece banci au avut un castig de 380 mil. lei.

Performanta EximBank vine din faptul ca toate activitatile bancii au inregistrat cresteri ale profitului obtinut, dar si pe fondul reducerii cu aproape 20% a cheltuielilor fata de indicatorii prevazuti in buget.

Pe ansamblu, expunerea totala a bancii s-a majorat in primele sase luni ale acestui an cuaproape 40% fata de primul semestru din 2010 ceea ce arata ca EximBank continua sa mentina linia de crestere accelerata pe care a urmat-o in ultimii doi ani.

Pe fondul eficientizarii activitarii, EximBank a inregistrat o dinamica semnificativa pe ambele paliere pe care actioneaza: in numele si contul statului roman si in nume si cont propriu.

Astfel, expunerile in nume si cont propriu au depasit cu 36% nivelul inregistrat in primul semestru din 2010, pe fondul cresterii activitatii de creditare. Cu aproape 40% s-a majorat si activitatea in numele si contul statului, motorul de aceasta data fiind segmentul garantiilor.