EximBank intra in Topul celor mai valoroase companii din Romania

Performantele financiare inregistrate de EximBank in 2018 au propulsat banca pentru prima oara in ”Top 100 cele mai valoroase companii din Romania”, un clasament realizat de Ziarul Financiar in parteneriat cu casa de investitii BT Capital Partner si cu compania de evaluare si consultanta Veridio.

Cu o valoare de piata estimata la aproape 1,4 miliarde de lei (294 mil. euro), EximBank a intrat in top pe locul 86, realizatorii analizei mentionand ca pozitionarea vine “in contextul in care institutia de credit si-a majorat de opt ori profitul in 2018”.

La finele anului 2018, EximBank administra expuneri totale in valoare de 8,0 miliarde de lei, in crestere cu 30% fata de sfarsitul anului 2017, si inregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentand cea mai buna performanta financiara din ultimii noua ani.

Cresterea activelor a determinat urcarea EximBank pe locul 12 in clasamentul bancilor de pe piata locala, cea mai inalta pozitie ocupata de banca pana in prezent.

Realizatorii analizei mentioneaza si faptul ca “banca a semnat in luna iunie 2019 cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, o banca privata, ceea ce reprezinta o premiera in istoria bancara din Romania, avand in vedere ca pana acum statul roman si-a vandut toate bancile mari detinute”.

EximBank se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Infiintata ca agentie de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis sa depaseasca acest statut, pastrandu-si in acelasi timp unicitatea. Banca are astazi capacitatea de a propune un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale.