EximBank lanseaza o aplicatie on-line care anunta utilizatorul daca se precalifica pentru un credit

Bucuresti, 29 aprilie 2013 – EximBank a lansat o noua aplicatie on-line care permite utilizatorilor siteului www.eximbank.ro sa afle intr-un timp extrem de redus daca se pre-califica pentru acordarea unui credit, precum si suma pe care o pot accesa.

”Ne-am propus sa crestem viteza de reactie in relatia cu mediul de afaceri, iar lansarea acestei aplicatii este inca un pas in acest sens.  Odata cu lansarea noii facilitati, EximBank devine una dintre putinele banci de pe piata care ofera un astfel de instrument pentru segmentul corporate:  in doar cateva minute, antreprenorii vor putea afla de la propriul computer daca se precalifica pentru accesarea unui credit si, mai mult decat atat, vor cunoaste si valoarea imprumutului pe care l-ar putea primi”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Procesul de aplicare online consta in parcurgerea a patru pasi care presupun introducerea datelor cerute de aplicatie – in mare parte date generale despre firma respectiva: denumirea societatii, domeniul de activitate, CUI, rezultate financiare etc. Dupa parcurgerea acestor etape, aplicatia poate returna doua rezolutii:

– aplicantul se pre-califica pentru un credit si se afiseaza valoarea imprumutului pentru care se pre-califica (valoarea se calculeaza pe baza datelor  introduse de utilizator, inca neverificate, astfel ca suma este orientativa si neangajanta pentru banca in acest moment al procesului);
– aplicantul nu se califica pentru aceste credite.

In situatia in care aplicantul primeste un mesaj afirmativ, trebuie sa incheie aceasta etapa atasand, intr-un mesaj de e-mail ce se deschide in mod automat in aplicatie, scanuri dupa documentele necesare. Ulterior acestui moment, este contactat de unul dintre consultantii EximBank pentru finalizarea procesului de creditare.

Lansarea noii aplicatii vine dupa ce EximBank a implementat o alta platforma, de vanzare on-line a politelor de asigurare si a rapoartelor de informatii comerciale, care faciliteaza accesul societatilor comerciale la produsele menite sa reduca riscuri in afaceri.

Aceasta permite accesul la documentele necesare pentru accesarea produselor de asigurare si de informatii comerciale, utilizarea unui calculator on-line pentru determinarea primelor de asigurare preliminare, transmiterea on-line a cererilor pentru produsul ales, precum si plata on-line a primelor.

EximBank acopera prin produsele de asigurare riscurile comerciale si politice  ce pot aparea in derularea tranzatiilor comerciale internationale ale companiilor romanesti, asigurandu-le confortul ca isi vor recupera creantele.

”Credem ca este important sa oferim acces rapid la informatii tuturor tipurilor de societati comerciale – fie ca sunt IMM, companii mari, sunt exportatoare sau se adreseaza numai pietei interne – si vom acorda in continuare o atentie deosebita dezvoltarii canalelor alternative de vanzare, mai ales ca instrumentele on-line au devenit indispensabile intr-un mediu de economic cum este cel actual”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarean exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.