PANEMAR – Suflet si traditie, ingredientele painii de succes    

Painea, alimentul de suflet al romanilor, este si produsul care a  ,,inchegat”  una dintre cele mai infloritoare afaceri din Cluj, cu priceperea si devotamentul unor oameni entuziasti. Fondata in 1993, perioada in care fiecare roman visa la o viata mai buna, afacerea Panemar ofera un exemplu de business romanesc care s-a extins pe plan local de la un simplu chiosc amplasat in curtea fabricii de paine, la peste 30 de magazine si aproximativ 600 de angajati in anul 2018.

„Imi aduc aminte cum am inceput de la un cuptor din caramida pe vatra, cu o paine de un kilogram, un produs pe care- l producem si astazi si care are succes si dupa 20 de ani. Si cred cu tarie ca painea Panemar a ajuns o paine iubita de clujeni datorita ingredientelor simple si bune pe care  le folosim chiar si astazi, cand fara adaos de amelioratori si aditivi a devenit destul de greu sa-ti faci produsele vandabile”, dezvaluie Nicolae Chiorean, administratorul companiei.

Cuptorul de caramida cu care a inceput atunci pe strada Tarnavelor s-a tranformat astazi intr-un adevarat complex cu o fabrica de paine pe trei niveluri, o moara si un laborator, care sustin din spatele usilor inchise o afacere care depaseste o cifra de afaceri de peste 54 de milioane de lei.

La implinirea majoratului, dupa aproape 18 ani de model clasic de business, brandul Panemar se reinventeaza, asa zisele „chioscuri de paine” urmand un proces complex de rebranding, care le transforma in spatii moderne si ofertante pentru clientii sai. Astfel, pe langa produsele de paine si patiserie, magazinele Panemar le ofera clientilor locul ideal pentru a savura o cafea buna, sandwichuri proaspete sau racoritoare, un loc prietenos pentru orice pretentios…

Aceasta relansare a fost momentul care i-a propulsat pe cei de la Panemar in topul preferintelor clujenilor…au venit cu inovatie atunci cand piata o cerea, si-au respectat clientii si au stiut sa-i fidelizeze. „Clientii practic au cerut aceasta schimbare, si noi am hotarat sa ii rasplatim pentru sustinerea  oferita de-a lungul timpului”.

O rasplata care vine sa rasfete gusturile tuturor sub forma dulce sau sarata – in vitrine atractive si frumos aranjate, cu un personal prietenos care te intampina cu zambetul pe buze de fiecare data.

 “Este nevoie sa lucrezi cu dragoste, daruire si pasiune dincolo de procesul tehnologic in sine, de aceea echipa noastra aduce cel mai mare aport in evolutia acestui business!”, spune Nicolae Chiorean, mandru de alegerea care presupune ca in firma sa se lucreze cat mai putin automatizat si sa se bazeze mai mult pe forta de munca a oamenilor. Nu degeaba, motto-ul lor: “paine cu suflet” rezuma perfect valorile cu care a crescut Panemar.

Din toata aceasta poveste, ramanem cu un gust placutJ…in special pentru lucrurile care au ramas neschimbate inca de la infiintare – retetele de odinioara si dragostea pentru paine.

Mai multe despre Panemar