ATG Studio – Arhitectul lider care deseneaza destinul unui oras

Organizarea estetica, functionala si durabila a unui oras spune multe despre nivelul de dezvoltare al unei societati si al gradului de civilizatie din zona respectiva. Daca sunteti din Timisoara si doriti sfatul avizat al unor arhitecti, puteti apela la ATG Studio SRL. Firma condusa de Gabriel Titus Almajan, infiintata in iulie 2011, are ca domeniu principal de activitate consultanta pentru activitati de arhitectura, concretizata in planuri si proiecte pentru cladiri, planuri de urbanism si amenajarea teritoriului. Echipa lui, cu o experienta de peste 15 ani in arhitectura si urbanism, este formata din Eugen Linta, Petru Iulian Almajan si Elvira Almajan.

Gabriel Almajan, este un arhitect vizionar, dedicat total profesiei sale, dupa cum spun cunoscutii. “Nu cred ca poti supravietui in aceasta bransa si nu e posibil sa te dezvolti continuu decat daca traiesti prin ceea ce faci si daca iubesti sa creezi. Nu ma vad in alta profesie non-liberala. Intr-adevar, consider ca talentul si imaginatia sunt innascute insa sa nu credeti ca asta este suficient pentru a avea succesul asigurat: vorbim de multa munca, daruire si de ideea de a crea din profesie un stil de viata”.

Acesta si-a construit firma de arhitectura in 2004 si este membru cu drepturi depline al Ordinului Arhitectilor din Romania si al Registrului Urbanistilor din Romania, cu specialitati principale in domeniile Arhitectura si Urbanism, Cladiri Istorice si Reabilitare Mediu, Managementul Calitatii si Audit Intern, Managementul Proiectarii. Portofoliul sau include in principal proiectarea si constructia de cladiri de apartamente, medii si mari, hale industriale si birouri, centre multifunctionale, facilitati de divertisment si sport si restaurare a cladirilor istorice.

Expertiza sa bogata in domeniu este dovada vie a pasiunii pentru creatie. Are experienta in dezvoltarea rezidentiala, realizand numeroase proiecte urbanistice si arhitecturale mari, de peste 100.000 de apartamente. In perioada 2011 – 2017, societatea sa a desfasurat multiple proiecte mari in Timisoara, ale caror bugete s-au situat undeva intre 1 si 40 de milioane de euro.

“In domeniul rezidential, merita sa mentionam ORCHARD DEZVOLTARE TIMISOARA, proiect finalizat, al carui buget estimat a fost 40 de milioane de euro si TORONTALULUI CONDOMINIUM, cu un buget de aproximativ 20 de milioane de euro. Proiectele noastre nu se rezuma doar la domeniul mentionat, ci construim in domenii precum sanatate – CENTRUL DE INGRIJIRE CENTRALA SF. ZOTICA, social si cultura – CENTRUL MULTIFUNCTIONAL NEPSIS, sport- AQUA ARENA SALA OLYMPIC POOL sau planificare urbana – SACALAZ DEZVOLTARE. Au fost proiecte ambitioase, care ne-au motivat sa dam din noi tot ce e mai bun si, care, pe masura ce le implemantam ne obligau practic si la mai mult”, povesteste tanarul om de afaceri timisorean.

Experienta sa in leadership este de fapt anterioara infiintarii companiei, plasandu-se temporal in 2004, cand a ocupat o functie de conducere intr-o companie de dezvoltare imobiliara responsabila de dezvoltarea urbana majora in mai multe orase din Romania si Spania – S.C. Grupul Imobiliar Tender S.A., devenit acum Grupul Imobiliar Trustee S.A.

”A fost o experienta deosebita pentru mine aceea perioada. Am avut multiple responsabilitati de conducere, de la coordonarea unei echipe multidisciplinare de peste 25 de arhitecti si ingineri inclusiv inginerii site-ului, supravegherea resurselor proiectului si a cheltuielilor cu costurile si logistica, la comunicarea cu alte companii din grup si raportarea catre consiliul Tender Group. In urma unei analize retrospective, nu sunt doar un visator, norocos ca s-a nascut cu talent la desen asa cum considera multi. De mic copil, am considerat ca cel mai important este sa ne descoperim pe noi insine. Asa am observat, de cand jucam fotbal in curtea scolii, ca am insusiri de lider. Imi place sa organizez lucrurile si sa ma asigur ca eu si colegii mei ne indreptam intr-o directie precisa. Imi place sa ofer o directie, bineinteles, stabilita in urma consultarilor cu ceilalti”, spune Gabriel cu zambetul pe buze.

O recunoastere a ingeniozitatii si a caracterului novator al muncii echipei lui Gabriel a venit ca o reconfirmare si in 2017, atunci cand grupul imobiliar Alphaville din Brasov i-a desemnat castigatorii unui concurs de arhitectura pentru un ansamblu rezidential programat a fi construit in zona Bunloc, Sacele. Proiectul arhitectilor timisoreni a fost jurizat de sapte specialisti in domeniu. Acestia au apreciat originalitatea proiectului, solutiile eficiente propuse pentru a asigura numarul de locuinte si locurile de parcare aferente, accesul facil al viitorilor beneficiari, dar si elemente de design precum terase, acoperisuri si spatii verzi.

Daca va intrebati de unde vin energia, viziunea, constanta – ingredientele care au facut din omul de afaceri timisorean unul de succes – ei bine raspunsul pare sa fie…chiar din echilibrul vietii lui. “Cred ca dintr-un punct incolo totul tine de noi cum suntem ca oameni. Nu am stiut de la inceput, dar, cu timpul, am invatat sa pun si punct unei zile de lucru, sa ma pot bucura si de altceva decat de rezultatele muncii mele. Vizitez foarte multe locuri, vorbesc cu oamenii, investesc mult si in latura mea spirituala. Nu ai cum sa dai randament in business fara un echilibru in afara lui”, puncteaza antreprenorul.