Breakfast Food Production – Cereale pentru micul dejun, afacerea care indulceste diminetile romanilor

Nu conteaza daca sunteti adulti sau copii insa, daca veti opta pentru cereale la micul dejun, veti incepe ziua cu dreptul. Ratiunea din spate este simpla: carbohidratii sunt sursa noastra zilnica de energie si implicit de serotonina. O companie de pe meleagurile noastre care se ocupa cu productia si comercializarea de cereale este Breakfast Food Production.

Ideea apartine Georgetei Ghita care este si actionarul unic si administratorul companiei. “Am inceput activitatea in februarie 2015 cu bine-cunoscutele pufarine. Oare va intrebati de ce pufarine? Tin minte ca eram copil si orice as fi dorit sa mananc dimineata, la pranz sau seara erau pufarinele si pufuletii. Pentru mine si pentru apropiatii mei, este acel gust inegalabil care te face fericit prin simplul fapt ca poti retrai aceeasi senzatie ca in copilarie. In 2016, ne-am extins gama de produse la bilute si scoici glazurate cu cacao, ineluse glauzrate cu miere, fulgi de porumb si fulgi instant de mazare si fasole. Un an mai tarziu, am inceput sa producem snitele, granule si cuburi de soia, aflate la mare cerere, in special de catre vegetarieni. Dupa cum vedeti, am pornit de jos cu o afacere mica care se desfasoara intr-un spatiu de  doar 1.400 mp, atat mi-am permis, insa va pot spune ca afacerea are un potential extraordinar de dezvoltare si imi canalizez toata energia pentru a o face sa creasca“, povesteste antreprenoarea.

Si vorbind despre potentialul de dezvoltare, din 2016, compania a participat in calitate de expozant la targurile HoReCa din Grecia, Turcia, Bulgaria reusind astfel sa isi faca cunoscuta gama de produse publicului si sa incheie contracte cu distribuitorii importanti de pe piata interna si externa. Unde gasim produsele comercializate?

Intern, produsele companiei din judetul Giurgiu se regasesc pe rafturile unora dintre retelele internationale de retail, in centrele de tip en-gross din Bucuresti si la distribuitorii zonali. Compania vinde produsele din categoria cerealelor pentru micul dejun, prin distribuitori, si la unitatile hoteliere de pe litoral si din zona montana. Un alt canal de distributie il reprezinta consumurile colective (gradinite, unitati militare, scoli de politie, jandarmerie etc). Pentru vanzarea la vrac de granule de fasole si mazare si texturatul de soia, exista colaborare cu ambalatori renumiti precum Compania Indiilor Orientale, Secom Onix, Yasmin, Metrologia SA – Malita, Pirifan sau SANOVITA.

Potrivit antreprenoarei, clienti ai companiei sunt si distribuitori din Grecia, Cipru, Bulgaria sau Turcia care, la randul lor, aprovizioneaza hotelurile .

„Avem cateva reprezentante si in exterior, in Grecia si Cipru si suntem chiar multumiti de rezultate datorita muncii agentului de vanzari care are o expertiza vasta in domeniul vanzarii de produse alimentare. Exportam cerealele extrudate si expandate si in tari precum Turcia, Bulgaria, unde la fel, exista o cerere ridicata. Cred ca este loc de mai bine, insa trebuie sa avem rabdare si sa ne mentinem cel putin la fel de rigurosi in standardele calitative.” a adaugat antreprenoarea.

Cerealele sunt la mare cerere din toate timpurile pentru ca reprezinta baza oricarei alimentatii sanatoase si au un pret accesibil oricui. Acesta este si motivul pentru care afacerea nu avea cum sa dea gres. In doar doi ani de la infiintare, cifrele aratau cu 98% mai mari decat in anii precedenti.

“Am o echipa minunata formata din 28 de colegi, iar domnul Lucian Lazar, actualul director comercial care gestioneaza inclusiv activitatea de marketing a companiei imi este de un real ajutor. Un om cu asemenea experienta si talent pe partea de marketing valoreaza enorm in domeniul vanzarilor. Nu stiu ce m-as face fara un om cu o viziune ca a dumnealui”, ne-a impartasit Georgeta.

Asadar, cautand printre produsele comercializate, cumparatorul adept al unei alimentatii echilibrate si sanatoase are din ce alege. O posibilitate ar fi cerealele extrudate precum fulgii sau scoicile de porumb, glazurate sau simple la care se adauga cerealele expandate din grau, ovaz, hrisca, orez. Aici se incadreaza si vedeta cerealelor acestei companii, “muza” afacerii – pufarinul, glazurat cu sirop de zahar, miere sau cacao. De asemenea, compania mai produce pudre vegetale instant din mazare, fasole, naut, linte, complet naturale, fara adaosuri sau conservanti. Acestea sunt la mare cautare in zilele noastre, in special de catre sportivii vegani intrucat reprezinta o valoroasa sursa de proteina in alimentatia acestora, ei nebeneficiind de proteina animala, fiind astfel obligati sa o substituie. Baza shake-urilor proteice, pudra poate fi o varianta de gustare pre-workout sau post-workout pentru sportivi.

Compania pune mare accent pe calitate si pe evitarea aditivilor cu risc pentru sanatate. „Degeaba un produs este considerat sanatos la baza daca in stare finita contine tot felul de conservanti nocivi. Pentru noi, provocarea vine aceasta zona, de a pastra produsul finit cat mai natural si a satisface si cei mai exigenti clienti”.

Un alt produs comercializat de Breakfast Food Production care se bucura de popularitate este muesli, un mix de cereale cu fructe si alune, deosebit de delicios. Amestecat cu iaurt sau lapte, de vaca, capra sau vegetal, cum este acum la moda, acesta reprezinta o varianta simpla, rapida si delicioasa de mic dejun, la indemana oricui.