CONCEPT 3T – Povestea unei afaceri romanesti cu accent frantuzesc

“Cei ce reusesc in viata sunt cei care cauta ocaziile pe care le vor si daca nu le gasesc, le creeaza “ . Filosofia din spatele cuvintelor lui George Bernard Shaw se potriveste ca o manusa lui Ciprian Noaghiu, un brasovean care a cautat si si-a creat ocazia de a reusi in business.

Inginer specializat in automatizari industriale, Ciprian Noaghiu a emigrat in tinerete in Franta unde a studiat si a lucrat o buna perioada de timp devenind cetatean francez (Cyprien Noaghiu). Bazandu-se pe experienta si contactele din Franta, a hotarat sa puna pe picioare un business propriu. Astfel in anul 2000, ia nastere compania Concept 3T (Concept Trans-disciplinar, Trans-cultural, Trans-frontiere), specializata in fabricatia de produse mecano-sudate destinate profesionistilor din diverse domenii de activitate. Din anul 2005 Ciprian Noaghiu a revenit in Romania pentru a se dedica coordonarii activitatii societatii.

”Concept 3T a fost infiintata ca raspuns la cererile primite de la mai multe intreprinderi franceze care urmareau realizarea de proiecte tehnice in Romania”, explica fondatorul si directorul general al companiei.

Lansata asadar in anii copilariei antreprenoriatului romanesc, compania s-a dezvoltat continuu, investitiile realizate in timp permitandu-i sa-si dubleze cifra de afaceri in ultimii trei ani, de la 1,6 milioane de lei in 2013, la 3,7 milioane de lei la finele lui 2016. In acelasi timp, numarul angajatilor a urcat la 25.

Societatea a preluat o hala ce facea parte din fosta platforma Tractorul pe care a amenajat-o la standarde moderne atat cu fonduri proprii, cat si cu fonduri europene. In 2014, compania a implementat un proiect pentru cresterea competitivitatii economice, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in valoare totala de 2,4 milioane lei, fondurile vizand modernizarea atelierului de productie si optimizarea conditiilor de lucru.

In prezent, Concept 3T produce accesorii pentru specialistii din constructii, instalatii sanitare si termice (diverse tipuri de carucioare si bancuri de lucru), accesorii pentru pardoseli industriale, hale si depozite (precum rosturi de dilatatie), accesorii si mobilier pentru industrie si garaje auto, mobilier publicitar (panouri, stand-uri de prezentare), precum si mobilier urban (mese si banci pentru exterior, garduri de metal sau porti de metal).

”Principala activitate a societatii este crearea si productia de ansamble mecano-sudate usoare, peste 98% din productie fiind destinata schimburilor intracomunitare, in special pietelor franceze si germane”, a mai spus Ciprian Noaghiu.

Principalul atu al companiei il reprezinta flexibilitatea, aceasta avand capacitatea de a fabrica atat  produse standard dezvoltate in cadrul societatii, cat si produse in serii mici si mijlocii pe baza documentatiei tehnice primita de la client. In cadrul procesului de conceptie si fabricare a produselor, Concept 3T ofera un pachet integrat de servicii care include analiza nevoilor, studiu de fezabilitate, realizarea prototipului si a produsului final.

Si pentru ca aproape tot ce produce Concept 3T ia drumul exportului, antreprenorul spune ca si-ar dori ca autoritatile sa fie mai mult preocupate de incurajarea companiilor implicate in tranzactii comerciale internationale, concomitent cu asigurarea unei stabilitati a mediului de afaceri si, mai ales, a unei predictibilitati legislative si fiscale.

Mai multe despre Concept 3T