Euroglobal Expres: Business in doi sau reteta de succes a unui depozit de constructii din Craiova

Cand vorbim despre constructii, ne ducem cu gandul imediat si la profilul omului de afaceri…respectiv un domn. Mihaela Udrescu din Craiova darama insa toate ideile preconcepute si este una dintre putinele doamne care s-a lansat in afaceri… cu un depozit cu materiale pentru constructii. Intrarea in afaceri si a sotului, Cristian Udrescu, a fost insa de foarte bun augur, reusind impreuna sa creasca cifra de afaceri a grupului de la 840 mii lei in 2012, pana la 8 milioane de lei in 2015.

Afacerea sotilor Udrescu se desfasoara intr-un depozit nou, situat la iesirea din Craiova, intr-o zona industriala, pe drumul national ce-i leaga de Timisoara. Euroglobal Expres SRL a pornit la drum in 2004, cu un singur angajat, si a intrat pe piata comercializand produse inovative destinate, in mod deosebit, constructiilor industriale. “Compania noastra este un jucator important pe piata panourilor termoizolante tip sandwich cu insertie de spuma poliuretanica sau vata minerala”, spune Cristian Udrescu.

Panourile sandwich sunt cumparate preponderent de clientii industriali si pot fi folosite pentru inchideri, in cazul halelor de exemplu, sau pentru acoperisuri, peste 80% din produse avand aceasta destinatie. Pentru ca nu sunt singuri pe piata din judetul Dolj si zonele limitrofe acestuia, Cristian Udrescu a gandit o serie de servicii complementare care sa-i diversifice portofoliul de clienti.

„ Provocarea a venit in momentul in care ne-am dat seama ca trebuie sa identificam servicii conexe pentru clientii nostri, astfel incat sa le captam atentia si, mai apoi, sa ne devina parteneri. Serviciile de consiliere in alegerea grosimii si tipului de panou in functie de genul de constructie la care urmeaza a fi folosite, debitarea panourilor la lungimile dorite si transportul la santier au fost cateva dintre atuurile noastre de-a lungul timpului”, spune si doamna Mihaela Udrescu.

Nu au ales intamplator sa comercializeze panouri termoizolante, au dorit sa aiba un aport benefic asupra mediului si, in acelasi timp, sa ofere solutii rapide si moderne de constructie. “Aceste panouri, care dupa nume ne duc cu gandul la mancare, sunt concepute astfel încât să satisfacă cerințele de izolare termică și să elimine formarea condensului la construcții.

Economisirea energiei nu are doar o pondere in reducerea cheltuielilor unei societati, dar contribuie la reducerea risipei si a consumului de energie. Acest business este de familie, prin urmare e important, pentru viitorul copiilor nostri, sa ne gandim la impactul actiunilor noastre asupra mediului”, precizeaza domnul Udrescu.

Planurile de viitor ale familiei Udrescu sunt legate tot de business. Si-au propus sa faca atractive aceste panouri si pentru cei care-si construiesc o casa, cabana sau terasa, garduri, porti, cluburi, mai exact constructii de dimensiuni mai mici. Izolare termica si fonica perfecta a clădirilor, soliditatea, permeabilitate la aer, siguranta in cazul incediilor sunt cateva din caracteristicile pe care mizeaza pentru a atrage si alte categorii de clienti.

In cifre, Mihaela si Cristian, impreuna cu cei 10 angajati Euroglobal Expres SRL,  isi propun sa tina pasul cu trendul ascendent pe care il are piata europeana de panouri sandwich.

Mai multe despre Euroglobal Express