HEFEX – Un business solid si la propriu si la figurat

Ember Hugo este un antreprenor din Baia Mare care a intrat in lumea afacerilor in anul 2002. De atunci, isi lasa amprenta in domeniul constructiilor din toata tara. Nu construieste in stilul traditional, caramida peste caramida, ci din structura metalica, ca sa dureze mai mult decat o viata. Firma Hefex SA, la care este asociat si administrator unic, are 125 de angajati si este specializiata in fabricarea si montajul constructiilor metalice, preferate in mod deosebit in sectorul industrial.

Ce sunt de fapt constructiile pe structura metalica? Sunt cladirile realizate din structura prefabricata, mai exact din otel. Cele mai populare astfel de constructii sunt halele, mai ales cele destinate activitatilor comerciale, in care isi desfasoara activitatea majoritatea supermarketurilor.

Considerate mai usoare ca lemnul cu pana la 60 – 70% si, din  acest motiv, mult mai sigure in caz de cutremur, structurile metalice fabricate de HEFEX sunt destinate nu numai centrelor comerciale. Printre clientii societatii se numara de ani buni companii din domeniul materialelor pentru constructii, dealeri auto, fabrici atc.  “Inca de la infiintare am avut contracte de executie cu beneficiari cu renume si am participat la realizarea unor lucrari cu grad mare de dificultate si complexitate”, precizeaza Ember Hugo.

Poate multi il invidiaza pentru succesul in afaceri, dar pana la cifra de afaceri de 17,6 milioane lei, cum reiese din cel mai recent bilant – 2016 – administratorul de la Hefex SRL a batut mii de km in toata tara pentru a castiga proiect dupa proiect. “In ultimii ani, evolutia sectorului constructiilor metalice a fost fluctuanta. Am trecut de momentele dificile muncind mai mult si investind in echipamente noi care sa faca fata provocarilor tehnice, sa satisfaca pretentiile beneficiarilor si sa asigure calitatea lucrarilor executate”, spune administratorul Hefex.

Omul de afaceri din Baia Mare, a luat o decizie importanta, si anume, de a investi in extinderea spatiului de productie a firmei. Astfel ca, in anul 2011, in loc sa se bucure de revenirea pe crestere a constructiilor, a ales sa investeasca in extinderea spatiului de productie, cu aproximativ 1.500 mp.  Iar cu fondurilor europene nerambursabile, a achizitionat echipamente noi. “Strategia de dezvoltare implementata – spune antreprenorul baimarean – s-a dovedit cea corecta, in loc sa ne punem la adapost veniturile din acea perioada, am crescut cheltuielile cu investitiile, iar in anul 2015 am inregistat cele mai bune rezulate financiare, aproape 24 milioane de lei”.

Durata de viata pentru o astfel de constructie este de aproximativ 150 de ani in conditii de exploatare normala. Provocarea omului de afaceri din Baia Mare este de a optimiza costurile cu transportul produselor, care cresc considerabil pentru proiecte contractate la distante mai mari. “Ne vom mari capacitatea de productie, vom reduce pierderile, obiectivul nostru principal fiind furnizarea de servicii de calitate la preturi competitive si mentinerea printre liderii domeniului”spune el.  Dupa cum suna planurile de viitor ale administratorului HEFEX, si tendinta de trecere a acestui tip de constructii si in proiectele de case individiale, la sediul firmei motoarele vor fi turate la maximum.

Mai multe despre Hefex