La Dolcerie – Atelierul de Dulce cel mai bun

Dulcele a fost asociat de cand eram copii cu rasfatul si recompensa, asadar cu fericirea si implinirea. De cate ori nu ati auzit in calitate de copil sau nu ati pronuntat din postura de parinte urmatoarele expresii: “primesti dulce daca esti cuminte!”, “primesti desert daca papi tot din farfurie !”? Va inchipuiti cum ar arata o zi de nastere sau o nunta fara un tort plin de ciocolata si alte arome precum marzipan, straciatella, capuccino, cafea, fistic sau vanilie, frisca si fructe? Nu exista persoana care sa refuze macar o feliuta, fie ca face parte din tipologia celor care adora ciocolata or face parte din tabara hater-ilor de ciocolata, dar, cu siguranta adora vanilia si fructele. Fie ca vorbim despre un dulce clasic care contine mult blamatul si considerat nociv zahar sau vreun substituent in voga precum stevia, lucuma, mesquite sau zaharul din cocos, prajiturile vor reusi intotdeauna sa aduca un zambet pe buzele celor care le degusta.

La Dolcerie – Atelier de Dulce este povestea a doua figuri feminine, Magda Ungureanu si Georgiana Corbu, care nu numai ca adora dulciurile, insa au trecut de la un simplu hobby din a face prajituri pe blatul din propria bucataria la a face business la un standard inalt, incantand papilele gustative ale celor care le-au trecut pragul, si care nu au fost deloc putini.

Magda a absolvit Liceul pedagogic “Spiru Haret” din Buzau, poate de aici si pasiunea pentru copii si specializarea actualei afaceri in torturi personalizate pentru ei. „Ador copiii si fericirea din ochii lor inocenti cand isi vad personajele preferate pe tortul de ziua lor. Personajele nu sunt simple figurine din desenele animate asa cum considera adultii in general, pentru cei mici sunt un model de urmat, intruchiparea eroului, cumulul de valori care ii inspira si ii modeleaza pentru a deveni adultii de maine. Nimic nu se compara cu fericirea de copil, o stiu pentru ca asa eram si noi odinioara si copiii nostri trebuie sa reprezinte un real exemplu pentru noi pentru bucuria asta inocenta”. Cuvintele care o inspira se regasesc in citatul lui Steve Jobs: Singurul mod de a realiza lucruri minunate este sa iubesti ceea ce faci, indemn pe care l-a si implementat cu succes in viata de zi cu zi.

Georgiana, prietena la catarama a Magdei, a absolvit Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti si a urmat cursuri la Academia de Coafura BLONDI Bucuresti, insa acest fapt nu a impiedicat-o sa isi urmeze pasiunea pentru gatit si sa i se aplice si ei citatul preferat al Magdei. “Pentru unii oameni, viata este liniara – urmeaza niste studii si ajung sa profeseze pana la sfarsit in meseria pe care si-au ales-o, o parte pentru ca se regasesc, o parte pentru ca s-au plafonat si le este mai comod asa. Exista si persoane, ca noi, pentru care parcursul nu este atat de simplu. Viata ne duce pe anumite drumuri si in tot acest timp, incercam sa ne descoperim. Eu m-am descoperit in ceea ce fac impreuna cu Magda si sincer, sunt atat de mandra ca nu am urmat o profesie plictisitoare in care eram complet nefericita si nu m-as fi regasit, doar pentru ca am o diploma care ma indreptateste sa urmez acel drum”, spune Georgiana.

Cum a inceput totul? “Familiile noastre sunt prietene in adevaratul sens al cuvantului. Eu si Georgiana suntem cele mai bune prietene si asta ne-a ajutat enorm, sa impartasim aceleasi idei, sa ne sustinem si totodata sa ne completam reciproc. Afacerea este detinuta de sotul meu, Alin Ungureanu si administrata impreuna cu prietenul sau, Laurentiu Corbu, sotul Georgianei. Aveam un fast food in centrul Buzaului de care nu ne puteam plange. Insa si eu si Georgiana suntem pasionate de prajituri de casa. Asa ne delectam in timpul liber si sincer, erau atat de gustoase incat i-am convins pe sotii nostri ca merita sa investeasca in noi. Au avut incredere si suntem mandre de asta. Asa am parasit Buzaul si ne-am mutat la Bucuresti”, explica Magda.Astfel, in 2014 au transformat afacerea tip fast-food intr-un mic laborator de cofetarie. Placerea si simplul hobby de a se juca de-a cofetarii au fost ridicate la rang de arta.

“Ne jucam cu tot felul de sortimente, de la banalul cozonac, tarte sau cookies-uri, la torturi in felurite combinatii de ingrediente nemaiintalnite si tot felul de forme din cele mai traznite. Si ne aflam intr-o continua vanatoare de nou: tot timpul doream sa identificam solutii de decorare de ultima ora, retete in voga, arome exotice in combinatii cu totul neincercate sau foarte putin cunoscute la noi. Asa am atras cunoscutii sa se lase pe mana noastra“, povesteste Georgiana.

Iar cei care le-au gustat prajiturile au fost cu adevarat multumiti pentru ca, din vorba in vorba, vestea prajiturilor minune s-a raspandit astfel incat telefonul le suna continuu si nu mai puteau face fata comenzilor.

Cu timpul, s-au mutat in Bucuresti si au impachetat si afacerea in bagajele lor. Astfel, au amenajat un nou laborator la Otopeni care a fost insotit si de o zona de expunere a produselor. Specialitatea acestei cofetarii este tortul cu dedicatie, personalizat in cele mai diverse forme si arome, adresat copiilor de orice varsta, dar si adultilor. “De la personaje din desene animate, la animalute si flori, cladiri si chiar de curand, un tort Louis Vuitton – am avut cele mai variate cereri pe care le primim cu bucurie si totodata incercam sa fim inventive, sa surprindem clientul in sensul bun”.

Aceasta afacere de familie tratata cu foarte mare profesionalism, de la ingrediente si design, pana la livrare a avut un succes si in Bucuresti. Folosirea ingredientelor 100% naturale a fost privita ca un must inca de la inceput. Firma asigura si transportul produselor la evenimente si poate asigur si decorul special pentru candy-bar-urilor, gandit intr-o maniera originala si personalizata, in functie de context. Nu exista excelenta fara calitate si asta o stiu foarte bine cele doua antreprenoare.

Mai multe despre La Dolcerie – Atelierul de Dulce