La Raureni, bun din bun se face

La fabrica de conserve Raureni din Ramnicu Valcea, Dorina si Dan Mutu duc mai departe o traditie inceputa in 1968, o istorie yumi ce incepe cu “marmelata” de fructe si se continua in zilele noastre cu peste 100 de produse.

Povestea celor doi antreprenori – care figureaza in topul celor mai mari antreprenori din comertul alimentar local dupa cifra de afaceri – incepe in 1994, cand au deschis primul magazin propriu – Annabella. Ulterior, cei doi s-au extins in retail, dar si in productie, odata cu cumpararea, in 2008, a fabricii de conserve Raureni. O fabrica pe care Dan Mutu o cunostea de pe vremea liceului, cand mergea sa munceasca acolo in „practica“.

Dupa investitii de 5 milioane de euro in tehnologie, aici se produc in prezent peste 150 sortimente diferite de la dulceturi, gemuri, compoturi, pasta tomate, sirop, sucuri naturale de fructe, cat si produse wellness si produse pentru HORECA, fiind totodata unul din cei mai mari producatori de sucuri concentrate de fructe din tara. Compania produce peste 80% din conservele de castraveti din Romania.

O parte din legumele si fructele folosite in productie provin de la ferma pe care cei doi antreprenori o detin la Dragasani, unde ingrijesc peste 100 ha de sol fertil si sanatos si o livada de 70 de hectare cu pomi fructiferi (pruni, in special).

Raureni este un brand romanesc din ce in ce mai cunoscut peste hotare, cu exporturi in SUA, Canada, Australia si mai ales tarile UE (Marea Britanie, Italia, Spania etc). Compania este si furnizor pentru Unilever, pe anumite sortimente de produse, si McDonald’s – pentru suc natural de mere si gemuri portionate.

”Cred ca pentru un producator roman nu poate sa fie o satisfactie mai mare decat faptul ca brandul companiei sale a ajuns la performanta de a avea vizibilitate pe intregul mapamond. Am ajuns aici pentru ca am schimbat, ne-am adaptat, cream si inovam, dar fara sa uitam cea mai de pret valoare: sa pastram calitatea produselor pentru care suntem recunoscuti. Avem peste 150 de sortimente diferite care ajung astazi in 22 de tari de pe patru continente. Am reusit sa crestem ponderea exporturilor la 20% din totalul vanzarilor si ne dorim sa continuam sa ne consolidam prezenta in afara tarii, mai ales ca avem la dispozitie si instrumente financiare care ne permit sa facem acest lucru in conditii mult mai sigure, asa cum sunt asigurarile emise de EximBank”, a spus Dan Mutu, directorul general al Annabella.

Fabrica de la Raureni nu este singurul business dezvoltat de Dorina si Dan Mutu, grupul Annabella incluzand reteaua de magazine Annabella, SC Agro Holding Annabella SRL, SC Sere SRL, SC A.F.C.R. LOGISTIC SRL si SC Fralvil SA. Grupul Annabella numara peste 1.500 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro in 2015.

Mai multe despre Raureni