Premiu de excelenta la Future Economy Gala

 

Bucuresti, 10 noiembrie 2022 – EximBank a fost unul dintre laureatii Future Economy Gala, eveniment exclusivist pe piata de business din Romania care a adus in prim plan excelenta si profesionalismul in diverse domenii, organizat ieri de Ziarul News in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton.

Bancii i-a fost decernat Premiul de Excelenta pentru implementarea cu succes a Programului de sustinere financiara a companiilor mari și IMM cu cifra de afaceri de peste 20 de milioane de lei, pe care EximBank l-a derulat, in perioada octombrie 2020 – iunie 2022, pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei de COVID.

EximBank a dezvoltat rapid, in urma mandatului special primit din partea statului roman, un portofoliu de produse cu componenta de ajutor de stat menit sa deblocheze accesul la finantare al companiilor mari si IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de mil. lei in 2019, confruntate cu un deficit de lichiditati din cauza pandemiei COVID-19, si sa intensifice efectele masurilor de sprijin implementate de autoritati.

Programul derulat de EximBank a avut un impact pozitiv semnificativ asupra intermedierii financiare, garantiile acordate bancilor comerciale partenere de EximBank facilitand accesul a peste 200 de companii la finantari noi in valoare totala de aproximativ patru miliarde de lei.

Totalul cifrei de afaceri in anul 2020 (considerat ca an de baza) pentru companiile solicitante de ajutor de stat, pentru care s-a aprobat acordarea fie a unei garantii, fie a unei finantari in cadrul programului, a fost de  circa 43 de miliarde de lei, reprezentand 4% din PIB-ul aceluiasi an.

EximBank se implica activ de 30 de ani in sustinerea și promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale prin produsele sale specifice de finantare, garantare și asigurare. Pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii și asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.

 

 

BANCA COMERCIALA
FONDURI DE STAT