VICLA IMPEX SRL: Imbinam luxul si clasicul la tine acasa

Daca exista vreo asemanare izbitoare intre vin si pardoseala din lemn masiv, in afara de faptul ca ambele se asorteaza foarte bine, ar fi aceea ca in loc sa se perimeze o data cu trecerea timpului, reusesc sa capete o valoare din ce in ce mai mare…. Convingerea Vicla este ca pardoseala din lemn este cel mai valoros finisaj dintr-o casa, fiind un simbol al rafinamentului clasic. Pasiunea pentru lemn si atentia pentru detalii constituie fundamentele a ceea ce Vicla Impex SRL este astazi.

Producatorul de parchet din Agnita, judetul Sibiu, este lider in domeniul prelucrarii parchetului de lemn masiv, un produs de calitate ravnit de toti cei care doresc stil si eleganta in amenajarea locuintelor, a restaurantelor sau a altor locatii care se preteaza la folosirea lemnului in constructie.

Administrata de Vincenzo Caliguri, Vicla Impex este parte a concernului Gaspare Caligiuri Industria Boschiva&Segheria, societate cu o lunga traditie in domeniul prelucrarii lemnului. Totul a inceput in Italia, in anul 1938 ca o afacere de familie infiintata de Gaspare Caligiuri, actualul actionar majoritar al Vicla Impex SRL.

“Retrospectiv, activitatea principala era productia elementelor din lemn. Imboldul spre dezvoltare a fost reprezentat de Medalia de Aur oferita companiei pentru inovatiile sale tehnologice din ultimii 20 de ani de Camera di Commercio, Industria, Agricoltura e Artigianato a Italiei. Schimbul de generatii avea sa aduca noi provocari incepand cu anul 1980, si anume expansiunea spre industria pardoselilor din lemn. Aveam sa mai deschidem inca un showroom in Roma si, putin mai tarziu, o fabrica in Zagreb. Din acel moment, firma s-a extins continuu pentru ca, in 1993, sa ne decidem sa ne orientam spre Romania unde am deschis o noua fabrica de parchet masiv si stratificat, drept recunoastere a prestigiului si increderii recunoscute pe plan international”, spune omul de afaceri.

Produsul de baza, parchetul masiv, impreuna cu parchetul stratificat si cel mozaic, sunt complet ecologice, de factura clasica, cu o mare varietate de elemente de design, fiind fabricat din esente lemnoase deosebite: nuc, cires, paltin, par sau stejar.

Finisajele realizate de specialistii din fabrica la cererea clientilor pot fi facute manual pentru a da lemnului un aspect industrial sau invechit. Acestia ne-au explicat multiplele tehnici prin care lemnul poate capata o alta infatisare, sporindu-i-se aspectul estetic, in functie de impresia pe care cumparatorul doreste sa o obtina: “Lemnul poate fi periat prin adancirea fibrelor cu ajutorul unei perii de sarma, marginile pot fi zimtate prin producerea unor „zgarieturi” pe suprafata lemnului cu lama fierastraului, poate fi ciocanit manual cu un ciocan special, obtinandu-se astfel forme asimetrice, dar si un aspect de lemn utilizat, sau poate fi rindeluit – o metoda prin care <invechirea> lemnului si aspectul de suprafata asimetrica se obtine manual prin aceasta metoda traditionala, folosindu-se rindeaua”. Evident, produsele obtinute sunt disponibile intr-o mare varietate de lungimi si latimi, oferind solutii individuale pentru fiecare categorie de client.

Dovedindu-si interesul pentru calitate si pentru protectia mediului, firma italiana are in componenta Divizia Giotto, o subdiviziune a firmei care o fost creata pentru a produce o paleta larga de lacuri cromatice cu diferite tonuri, pentru satisfacerea oricarei cerinte de colorit si nuante. Lacurile si vopselurile folosite sunt eco friendly, pe baza de apa si uleiuri naturale, finisajele obtinute putand fi folosite fara nicio retinere si in camerele de copii.

Fabrica din Agnita este complet automatizata, cu masini moderne si competitive ale industriei de profil, astfel ca uscarea lemnului si prepararea lui ca si produs finit se face complet automatizat si computerizat, produsele obtinute avand certificate de calitate. Montarea parchetului se face, la cererea clientului, cu montatori ai firmei, lucrarea beneficiind de garantie, iar materialele pentru montaj si finisaj, importate din Italia, sunt complet ecologice, de cea mai buna calitate si la preturi care satisfac orice tip de client. De aceea, pana la acest moment, firma italiana se poate lauda cu o fabrica de 5.084 m2 si o capacitate de productie zilnica de 1.500 m2, dar si cu clienti si parteneri din peste 12 tari.

Produsele firmei pot fi testate si vizualizate si la Vicla Showroom Bucharest, dar si direct, la clienti: Marriot Steakhouse – Bucuresti, Hilton Hotel – Sibiu, Golden Tulip Hotel – Sibiu, Muzeul National Brukenthal – Sibiu, Muzeul de Etnografie – Brasov, Domeniile Orlandea – Sibiel, Casa Vernescu – Bucuresti etc.

„Am folosit creatiile pentru a da viata celui mai frumos restaurant din Romania, JW Marriot Steakhouse. Nucul aburit folosit pentru pardoseli, mese, scaune, scari si usi creeaza un ambient elegant si distins”, spune Igael Porecki, Director Executiv al Marriot Hotel.

In fapt, interesul clientilor pentru produsele firmei dar si profesionalismul de care dau dovada specialistii acesteia si echipa manageriala se transpune in cifra de afaceri si profitul obtinute de firma din Agnita. Astfel, cifra de afaceri a crescut de la aproape 6 milioane de lei in 2011, la 19 milioane de lei in 2016.

Mai multe despre Vicla