Maschio Gaspardo, 20 de ani in Romania: EximBank a avut un rol strategic in evolutia companiei

Maschio Gaspardo a ales Romania in urma cu 20 de ani pentru a infiinta o fabrica dedicata in principal productiei de masini de prelucrare a solului si a fanului, la Chisineu-Cris (Arad), fabrica fiind construita de la zero.

In cei douazeci de ani, societatea a cunoscut o dezvoltare puternica din punct de vedere organizatoric, productiv si comercial, iar Maschio Gaspardo a devenit primul producator de utilaje agricole din Romania. In prezent, unitatea de productie, care se intinde pe o suprafata de 26.000 de metri patrati, are 500 de angajati si o cifra de afaceri totala care depaseste 80 de milioane de euro in 2022, in crestere cu 35% fata de anul precedent.

In toata aceasta evolutie, in ceea ce priveste sprijinul financiar, un rol strategic a revenit EximBank, care a furnizat resursele necesare pentru a finanta cresterea si investitiile pentru a obtine un rezultat atat de important, potrivit companiei.

„Avem marea placere de a sarbatori 20 de ani de istorie a Maschio Gaspardo Romania, care a devenit una dintre cele mai avansate unitati de productie a utilajelor agricole din Europa de Est.  In acest moment istoric, as dori sa multumesc tuturor angajatilor care au contribuit la acest succes important, furnizorilor si clientilor, institutiilor publice si financiare care ne-au fost alaturi pe acest drum, in special Primariei Chisineu Cris, EximBank si Finest”, a spus Mirco Maschio, presedintele Maschio Gaspardo in cadrul evenimentului aniversar a avut loc in incinta fabricii de productie Chisineu.

Maschio Gaspardo este un jucator mondial in productia de utilaje pentru pregatire solului, insamantare, fertilizare, tratarea culturilor, intretinerea spatiilor verzi si gestionarea fanului. Fondata in Campodarsego (PD) in 1964 de fratii Egidio si Giorgio Maschio, Maschio Gaspardo are 2.000 de angajati la nivel mondial in 8 unitati de productie, dintre care 3 in strainatate – China, India si Romania – si in 13 filiale comerciale (Italia, Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia).