Acord de cooperare Exim Banca Romaneasca – Bulgarian Export Insurance Agency EAD

Exim Banca Romaneasca, in calitate de agentie de export a Romaniei, continua sa-si extinda relatiile de colaborare cu institutiile similare din strainatate pentru a-si intari capacitatea de a dezvolta produse si servicii de sustinere a exportatorilor romani,  a spus Traian Halalai, presedintele executiv al Exim Banca Romaneasca, cu ocazia semnarii la Bucuresti a unui acord cu Agentia de Export a Bulgariei EAD (BAEZ EAD).

Oficialul Exim Banca Romaneasca a adaugat ca fiecare parteneriat semnat cu entitati similare creeaza contexte favorabile pentru mediul de business si ofera oportunitati care pot contribui la indeplinirea misiunii bancii de consolidare a relatiilor economice bilaterale si de sustinere a proiectelor de export pe terte piete, in conditii corecte si competitive.

In cadrul acordului de cooperare, cele doua organizatii au agreat asupra dezvoltarii unui cadru de colaborare care sa faciliteze si sa promoveze comertul si investitiile bilaterale, consolidarea relatiilor in special in domeniul asigurarilor, re-asigurarilor si co-asigurarilor creditelor la export pentru bunuri si investitii, precum si asistenta acordata companiilor asigurate.

Recent, Exim Banca Romaneasca a semnat un memorandum de intelegere cu Export Credit Greece, in marja reuniunii semestriale a Clubului de la Praga al Uniunii de la Berna.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala, 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii, adaptate nevoilor acestora. Independent de componentele specifice unei banci universale, Exim Banca Romaneasca continua sa actioneze pe segmentul garantiilor si asigurarilor de stat, conform mandatului primit din partea statului roman.

13 iunie 2024