Exim – Banca Romaneasca

Asigurare

 • Pot incheia o asigurare de viata la EximBank?
  Asigurarile oferite de EximBank acopera riscul de neplata şi se adreseaza exclusiv firmelor exportatoare sau companiilor romanesti care fac investitii in strainatate. Aceste produse nu acopera segmentul viata si nici auto.
 • Care sunt riscurile asigurate?
  Portofoliul nostru cuprinde o gama larga de asigurari ce acopera riscul de neplata asociat tranzacţiilor internaţionale. Este astfel asigurata neplata datorata materializarii urmatoarelor tipuri de riscuri:
  Politice – dificultati si intarzieri in transferul banilor din tara importatorului ca urmare a unui moratoriu general privitor la datoria externa, actiuni ale guvernelor straine ce impiedica derularea conventiei de credit, razboaie, alte riscuri privind debitorii publici;
  Comerciale – cauzate de insolventa debitorului sau neplata prelungita din partea acestuia;
  – De forta majora – catastrofe naturale, inundatii, cutremure, eruptii vulcanice, etc.
 • Cat costa o polita de asigurare?

  Principalul cost al unei polite de asigurare, procentul de prima, este de regula intre 0,5% -2,5%, calculat la valoarea exportului asigurat si variaza in functie de riscurile asociate tarii unde se face exportul si de cele specifice agentului economic extern.

 • Cat de repede pot afla costurile unei polite de asigurare?

  In termen de 2-5 zile de la transmiterea catre EximBank a informatiilor necesare (date despre clientul extern si despre contractul de export pentru care se doreste asigurarea, valoarea asigurata, etc), specialistii nostri va pot furniza costurile aferente politei de asigurare solicitate.

 • Care este valoarea despagubirii în cazul producerii unui risc asigurat?
  Pana la 85% din valoarea exportului asigurat (valoarea comenzii/contractului extern daca este o livrare/plata unica, sau a livrarii neincasate, in cazul existentei unor livrari succesive, cu valori si termene diferite) sau integral in cazul asigurarii creditului cumparator (prin care EximBank asigura riscul de nerambursare a creditului cumparator utilizat de partenerii externi pentru plata productiei livrate de catre companiile romanesti la export).
 • Ce acte imi trebuie pentru emiterea unei polite de asigurare?

  Pentru ca EximBank sa va emita o polita de asigurare sunt necesare urmatoarele documente: cererea de asigurare, date despre cumparatorul extern, contractul de export, comanda confirmata, certificat constatator emis de O.R.C., cazier fiscal, specimenele de semnatura si copii dupa actele de identitate ale persoanelor imputernicite sa angajeze solicitantul.

 • Pot sa inchei o polita de asiguare in euro?

  Fiind vorba de asigurari legate de exporturi, politele de asigurare ale EximBank se incheie în valuta, de regula EUR sau USD.

EximAsig

Compania de Asigurari – Reasigurari Exim Romania, specializata in asigurarea riscurilor financiare, ofera produse financiare si servicii de consultanta care permit dezvoltarea unor planuri de protectie financiara adecvate fiecarei companii.