EximBank ofera produse pentru reducerea riscurilor comerciale

Gradul mare de incertitudine care caracterizeaza contextul macro-economic actual creeaza noi provocari pentru companiile romanesti, in special pentru exportatori, dar EximBank poate oferi instrumente speciale pentru reducerea riscurilor specifice pentru aceasta perioada, au spus reprezentantii bancii care au participat la Cluj la o intalnire cu intreprinzatorii locali.

Oficialii EximBank au mentionat faptul ca banca are o gama variata de solutii pentru exportatori, de la finantari care acopera cheltuielile pentru producerea sau livrarea marfurilor, pana la garantii de stat pentru creditele acordate de alte banci comerciale sau asigurari impotriva riscurilor comerciale.

Evenimentul de la Cluj, care a avut parte la inceputul saptamanii, face parte dintr-un proiect pe care EximBank l-a demarat in parteneriat cu Institutul Bancar Roman si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor care consta in organizarea de intalniri lunare cu oamenii de afaceri din tara, pentru prezentarea modalitatilor prin care banca poate sustine dezvoltarea sau activitatea de export a companiilor locale.

“Prin acest parteneriat ne dorim sa stabilim o legatura mult mai directa cu intreprinzatorii din tara, sa le putem prezenta in detaliu oferta noastra de finantare si sa le raspundem intrebarilor. Avem o paleta foarte bogata de produse, peste 40, si credem ca orice om de afaceri poate sa gaseasca printre acestea o solutie de finantare, garantare sau asigurare care sa i se potriveasca. De aceea, este important sa cream un canal de comunicare eficient”, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank.

De exemplu, prin intermediul EximBank o companie exportatoare poate beneficia de credite cu dobanda subventionata (cu 5 pp sub dobanda pietei) sau poate recupera pana la 50% din dobanda pe care o plateste pentru creditele de investitii contractate in lei de la orice banca comerciala. De asemenea, prin politele de asigurare pe care le ofera banca, un exporator se poate proteja fata de fluctuatiile de curs valutar sau poate avea siguranta incasarii a cel putin 85% din valoarea exportului efectuat. Si, nu in ultimul rand, prin intermediul EximBank, orice companie poate beneficia de informatii comerciale despre partenerii de afaceri din tara sau strainatate chiar inainte de incheierea unui contract.