Ionut Costea: “Profitul Eximbank in 2009 este de 1,8 mai mare”

EximBank a inregistrat in 2009 indicatori financiari in crestere fata de anul anterior, profitul brut urcand pana la 170 de milioane de lei, valoare de 1,8 ori mai mare decat in 2008.
Aceasta evolutie vine pe fondul unei majorari cu 80% a expunerii totale a bancii, la 1,5 miliarde de lei, si a unor active de 3,4 miliarde lei, in urcare cu 16%, a declarat Ionut Costea, presedintele bancii. “Aceste rezultate au fost obtinute pe fondul scaderii, in valoare absoluta, a soldului creditelor pe ansamblul sectorului bancar cu 2% in 2009, ceea ce subliniaza indeplinirea misiunii EximBank de a sprijini economia, mai ales in conjunctura dificila din 2009”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Strategia de afaceri pentru 2009 a avut ca axe principale flexibilitatea si adaptabilitatea care s-au tradus in adaptare rapida la conditiile de piata atat prin decizii de afaceri (reducerea comisioanelor si a dobanzilor si lansarea de produse speciale), dar si prin reorganizare interna (dinamizarea vanzarilor prin introducerea notiunii de relationship management/consiliere directa).

Pentru 2010 echipa de management a EximBank, condusa de Ionut Costea, si-a stabilit ca principale tinte:

– dinamizarea vanzarilor sustinuta si de o campanie de promovare continua;
– imbunatatirea capacitatii de procesare a dosarelor atat prin reorganizare interna, cat si prin achizitia de solutii informatice specifice
– mentinerea masurii de reducere a comisioanelor ca suport pentru mediul de afaceri
– Pastrarea ratelor medii ale dobanzilor sub nivelul mediu practicat pe piata bancara.

Pentru detalii privind activitatea EximBank in 2009 si proiectele pentru 2010 click aici.