Oferta EximBank , pe masa firmelor constructoare de masini

Evolutia pozitiva pe care au inregistrat-o exporturile in prima jumatate a acestui an (crestere de aproape 26% in euro fata de primul semestru din 2009) intareste ipoteza ca sansa Romaniei de crestere economica este reprezentata de exporturi, iar EximBank poate sa ofere solutii concrete pentru sustinerea exportatorilor, au spus oficialii bancii in cadrul unei intalniri cu membrii Federatiei Patronale din Industria Constructiilor de Masini FEPA CM.

Federatia este una dintre cele mai puternice organizatii patronale reprezentand companii dintr-un domeniu care a realizat aproape jumatate din exporturile Romaniei in primele sase luni ale acestui an, respectiv peste 7 miliarde de euro.
In cadrul intalnirii, reprezentantii banci au prezentat oferta EximBank pentru exportatori si au accentuat faptul ca banca a devenit mult mai flexibila pe fondul dinamizarii activitatii in urma reducerii timpilor de analiza a dosarelor si a reorganizarii interne.
Participantii au solicitat detalii despre modificarile operate de EximBank in ceea ce priveste acordarea garantiilor de stat in urma carora termenul de raspuns la solicitari s-a redus la 10 zile, fata de o luna cat dura inainte.

De asemenea, o atentie deosebita a fost acordata si sustinerii proiectelor cu fonduri europene pentru care EximBank ofera un pachet ce cuprinde credite pentru cofinantare si prefinantare, precum si scrisori de intentie neangajante sau garantii. In urma intalnirii cele doua parti au convenit organizarea de intalniri punctuale intre EximBank si societatile membre ale Federatiei Patronale din Industria Constructiilor de Masini FEPA CM care au proiecte aprobate de autoritatile de management, pentru identificarea de solutii concrete pentru implementarea acestora.