Consultantii EximBank, alaturi de tinerii antreprenori din Iasi

Elevi din 14 licee din Iasi, participante in programele de antreprenoriat pentru tineri Compania si Enterprise  Without Borders derulate de Junior Achievement, au beneficiat de o sesiune de pregatire cu consultanti voluntari din EximBank pentru mini-companiile pe care le conduc.

In cadrul intalnirii gazduite de Colegiul National Iasi, elevii au aflat despre oportunitatile de antreprenoriat oferite tinerilor prin programele Companiasi Enterprise  Without Borderssi competitia nationala Compania Anului. Dupa ce au vizionat exemple de afaceri de succes ale tinerilor din programele JA de antreprenoriat din Europa, mini-companiile JA si-au prezentat ideile de afaceri primind feedback de la expertii EximBank, intr-un dialog constructiv.
Consultantii voluntari EximBank au raspuns intrebarilor tinerilor si au oferit ”intreprinzatorilor”  sfaturi pentru obtinerea de finantare pentru derularea afacerii.

O surpriza care a tinut sala in priza a fost concursul de idei de afaceri prezentate ca “elevator pitch”, la care s-au inscris de tineri curajosi din public,pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este creativa si fezabila.
Juriul format din reprezentanti ai EximBank, ai Colegiului National Iasi si ai Inspectoratului Scolar Judetean aales cele mai bune trei idei, iar EximBank a premiat participantii.

“Implicarea liceenilor in astfel de proiecte este mai mult decat imbucuratoare pentru ca este un semnal al evolutiei tinerilor. Studiile facute anii anteriori aratau ca asteptarile tinerilor se limitau la a prinde un post bine platit intr-o companie, dar acest gen de evenimente demonstreaza ca exista ambitie profesionala si dorinta de a reusi in afaceri inca de pe bancile liceului”, a spus Maria Sandor, consilier presedinte EximBank.

Evenimentul de la Iasiface parte dintr-un proiect mai amplu pe care JA il deruleaza in parteneriat cu EximBank, al carui scop este dezvoltarea antreprenoriala si pregatirea inca de pe bancile scolii a viitorilor antreprenori, intalnirile anterioare desfasurandu-se in Bucuresti, Craiova si Baia Mare.