EximBank continua seria intalnirilor cu bancile comerciale

Bucuresti, 05 octombrie 2011 – EximBank a continuat seria reuniunilor de lucru cu reprezentantii unitatilor teritoriale ale institutiilor bancare pentru identificarea celor mai potrivite modalitati de colaborare, cea mai recenta intalnire de acest gen fiind organizata la Sfantu Gheorghe.

„De la demararea acestui proiect, in primavara, au fost organizate intalniri in aproape toata tara la care au participat peste 350 de reprezentanti ai retelelor de vanzari din bancile comerciale. Am initiat acest proiect avand convingerea ca este posibila o relatie de colaborare mai activa cu bancile comerciale, iar raspunsul pozitiv venit din directia acestora s-a reflectat intr-o crestere vizibila a volumului de garantii acordate de EximBank. In primul semestru al anului, expunerea EximBank pe segmentul garantiilor a crescut cu 40% fata de perioada similara a anului trecut”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

Printre orasele in care s-a derulat acest proiect se numara Craiova, Sibiu, Arad, Cluj, Targu Mures, Bacau, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Brasov, Miercurea Ciuc si Brasov.

EximBank detine in portofoliu produse ce pot completa avantajos ofertele celorlalte banci comerciale, fara sa interactioneze la nivel concurential cu  acestea. Cel mai important segment pe care pot colabora cele doua parti este cel al garantiilor.

Pentru facilitarea accesului la finantare si pentru impulsionarea creditarii, EximBank a simplificat procesul de acordare a garantilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro. Principala modificare consta in faptul ca analiza cererii de garantare se face pe baza referatului de credit intocmit de banca finantatoare, eliminandu-se astfel etapa in care EximBank intocmea propriul referat. Dupa aceasta operatiune, timpul de raspuns se reduce la 10 zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta decizie.

EximBank poate emite garantii pentru:

  • exportatori – care completeaza garantiile firmei, aduse in favoarea bancii finantatoare;
  • IMM si alte tipuri de companii –  faciliteaza accesul la finantare prin completarea garantiilor necesare creditelor pentru dezvoltare si modernizare, acoperind riscul de nerambursare a creditului;
  • domenii prioritare – garanteaza credite sau scrisori de garantie bancara acordate pentru investitii romanesti in strainatate, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor publice sau protectia mediului.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii saupot accesa site-ul www.eximbank.ro.