Garantiile, atuul EximBank pentru companiile care deruleaza proiecte cu fonduri europene

Bucuresti, 12 mai 2011 – EximBank pune la dispozitia firmelor care deruleaza proiecte cu fonduri europene toate produsele bancare clasice  – scrisori de intentie, prefinantare, cofinantare, dar ceea ce particularizeaza banca pe acest segment este faptul ca poate oferi garantii de stat pentru tot ceea ce inseamna finantare pentru atragerea banilor europene, a spus Paul Ichim, Vicepresedintele EximBank, in cadrul conferintei „Solutii pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene”.

Reprezentantii EximBank au punctat faptul ca anul trecut banca a sustinut proiecte cu finantare europeana in valoare de aproape 150 de milioane de lei, beneficiarii principali fiind IMM-urile.

“Implicarea mult mai activa pe acest segment reprezinta pentru noi o prioritate strategica si de aceea incercam sa dezvoltam parteneriatele cu bancile comerciale si astfel sa punem impreuna portofoliile la dispozitia cllientilor astfel incât proiectele firmelor sa se si concretizeze, a mai adaugat Paul Ichim.

EximBank ofera companiilor care deruleaza proiecte cu fonduri europene un pachet complex de produse care cuprinde:

  • credite destinate cofinantariicomponentei care reprezinta contributia proprie a firmei.
  • credite destinate prefinantariinevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp care apare intre momentul platilor facute catre furnizori in cadrul proiectului si cel al incasarilor de la autoritatea de management.
  • scrisori de confort, prin care banca isi exprima intentia de a pune la dispozitia societatii fondurile necesare sustinerii proiectului.
  • garantiipentru creditele pe care societatile comerciale intentioneaza sa le contracteze de la orice banca comerciala.

Operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro unde este disponibila o sectiune speciala pentru produsele destinate intreprinzatorilor care au proiecte finantate european.