O noua etapa a parteneriatului EximBank-Severnav, incheiata cu succes

Bucuresti,  6 decembrie 2011 – Beneficiind de suportul EximBank, constructorul de nave Severnav Drobeta Turnu-Severin a finalizat constructia a doua corpuri de nava fluviala “push barge” in valoare de aproape 1,3 milioane de euro, destinate unui partener comercial din Olanda.

Pentru derularea acestui contract extern, constructorul din Drobeta Turnu-Severin a accesat de la EximBank un plafon multiprodus care a constat in credite pe obiect si scrisori de garantie bancara.

Aceasta reprezinta o noua etapa in derularea parteneriatului incheiatintre cele doua parti, dupa ce, recent, Severnav a finalizat – tot cu suportul EximBank – un alt corp de circa 107 metri, pentru o nava Bodewes Trader 5400 DWAT in valoare de 2,5 milioane de euro, destinata altui partener comercial olandez.

Sustinerea si promovarea exporturilor romanestireprezinta una dintre prioritatile strategice ale EximBank, iar parteneriatul cu constructorul de nave din Drobeta Turnu-Severin este numai una dintre povestile de succes derulate pe acest segment.

EximBank detine in portofoliu o gama variata de produse dedicate societatilor exportatoare, de la finantari care acopera cheltuielile pentru producerea sau livrarea marfurilor, pana la garantii pentru creditele acordate de alte banci sau asigurari impotriva riscurilor comerciale si politice.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale.

In ceea ce priveste garantiile EximBank ofera Garantia pentru credite de export(pentrucredite pentru productie, servicii si operatiuni legate de efectuarea exportului), Garantia de export pentru marfuri generale si obiective complexe(contragaranteaza scrisori de garantie bancara de participare la licitatii internationale, de restituire a avansului, de plata, de buna executie etc.) sau Garantia pentru internationalizare(pentru firmele cu capital romanesc care  infiinteaza filiale in strainatate,  extind filiale existente prin proiecte de investitii sau achizitioneaza actiuni/parti sociale ale unei firme straine).

Pentru reducerea riscurilor riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale EximBank ofera o gama variata de produse de asigurare:

  • Polita de asigurare a riscului de neplata la extern, pentru riscuri non-piata
  • Polita de asigurare a creditelor de export pe termen mediusilung
  • Polita de asigurare a investitiilor romanesti de capitalin strainatate
  • Polita de asigurare a creditului cumparator.

In plus, EximBank ofera produsul Informatia Comerciala si de Credit, un instrument prin care o firma isi poate cunoaste viitorul partener comercial inaintea incheierii unui contract.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa unitatilor teritoriale ale bancii sau pot obtine informatii prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.