EximBank – Banca anului in 2012

Bucuresti, 26 ianuarie 2012 – EximBank a fost desemnata ”Banca anului 2011” pentru dinamica inregistrata anul trecut si pentru suportul acordat economiei romanesti.

Premiul, acordat in cadrul Galei ”Oamenii Anului 2011” – organizata de Nine O’Clock, a fost ridicat de Ionut Costea, presedintele EximBank, care a multumit societatilor comerciale ce au abordat EximBank cu mai multa incredere si au permis astfel mentinerea indicatorilor financiari ai bancii in zona pozitiva.

”Decernarea acestui premiu reprezinta o recunoastere a faptului ca EximBank a facut progrese notabile in directia dinamizarii activitatii si a rezultatelor financiare: o expunere totala in 2011 de aproape trei ori mai mare fata de 2008 si un volum al garantiilor acordate de aproape noua ori mai mare comparativ cu 2008”, a spus Ionut Costea.

Presedintele EximBank a adaugat ca principalul obiectiv al bancii in 2012 ramane cresterea increderii firmelor in calitatea serviciilor bancare oferite pentru sustinerea economiei nationale – in general, si cu prioritate a exportatorilor,  IMM-urilor si societatilor comerciale care au proiecte derulate cu finantare europeana.

Pe parcursul anului trecut EximBank si-a adaugat in palmares si alte premii – “Cel mai bun produs bancar”, ”Premiul pentru cea mai buna rentabilitate a activelor si cei mai eficienti angajati”, „Cea mai buna strategie bancara in 2011”, “Cea mai dinamica banca in perioada post-criza” – ca urmare a cresterii constante a implicarii bancii in dezvoltarea mediului de afaceri.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unitatilor teritoriale ale bancii saupot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.