EximBank extinde colaborarea cu organizatiile patronale

Bucuresti, 10 mai 2012 – EximBank si Patronatul Roman au incheiat un acord de colaborare menit sa sustina activitatea curenta a intreprinzatorilor romani pentru mentinerea si crearea de noi locuri de munca, dar si pentru derularea unor proiecte de investitii care sa le asigure dezvoltarea pe termen mediu si lung.

„EximBank isi doreste sa fie un partener viabil pentru mediul de afaceri si, pentru ca am identificat in organizatiile patronale unul dintre canalele cele mai eficiente in ceea ce priveste informarea companiilor, am considerat ca se impune intensificarea colaborarii cu acestea. In urma semnarii acordului cu Patronatul Roman, membrii acestuia vor putea beneficia de un pachet de facilitati care include atat consultanta financiar-bancara specifica, cat si oferte personalizate, in conditii avantajoase. Sunt convins ca avand suportul patronatului, informatiile despre modalitatile prin care banca poate sustine demersurile de dezvoltare ale firmelor vor ajunge mult mai usor si rapid la destinatari, iar societatile comerciale vor gasi impreuna cu consultantii EximBank finantarile, garantiile sau asigurarile care li se potrivesc”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

”Patronatul Roman, singura organizatie patronala reprezentantiva la nivel national si pe 24 de ramuri ale economiei, are ca principal obiectiv promovarea sistemului de intreprindere privata si economia de piata, singura care ofera cele mai mari sanse de crestere. Pentru ca ne-am angajat sa sustinem prin mijloacele specifice activitatea membrilor nostri, consideram ca prin semnarea acestui acord de colaborare cu EximBank am mai facut un pas inainte facilitandu-le acestora accesul la instrumentele financiare necesare in activitatea lor”, a spus Gheorghe Naghiu, presedintele Patronatului Roman.

Incheierea acordului de colaborare cu Patronatul Roman este parte a strategiei EximBank de promovare a produselor si serviciilor sale prin intermediul organizatiilor reprezentative pentru mediul de afaceri, pana in prezent fiind incheiate protocoale similare cu Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor, cu majoritatea Camerelor de Comert si Industrie din tara, precum si cu Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania.