EximBank, la intalnire cu reprezentantii bancilor comerciale din Targu Jiu

Bucuresti, 06 martie 2012 – EximBank a organizat astazi o intalnire cu reprezentantii bancilor comerciale din Targu Jiu pentru a identifica modalitatile de colaborare astfel incat sa fie obtinute rezultate pozitive atatpentru consumatorii de credite, cat si pentru furnizorii de finantare.

“EximBank detine in portofoliu produse ce pot completa avantajos oferta celorlale banci comerciale, fara sa interactioneze la nivel concurential cu acestea. Tocmai de aceea ne-am gandit ca astfel de intalniri ne pot oferi oportunitatea de apune impreuna produsele oferite de noi cu oferta specifica bancilor. Retelele teritoriale ale bancilor comerciale reprezinta un potential canal de vanzare pentru produsele noastre pe care incercam sa-l utilizam pentru ca oferta noastra sa ajunga la cat mai multi agenti economici ”, a spus Oana Nuta, directorul de PR si Marketing al EximBank.

Cel mai important segment pe care pot colabora cele doua parti este cel al garantiilor. O societate comerciala care intentioneaza sa acceseze un credit de la orice banca comerciala si nu dispune de suficiente garantii poate apela la EximBank pentru completarea necesarului de garantii. Pentru facilitarea accesului la finantare, EximBank a simplificat procesul de acordare a garantilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro, astfel ca timpul de raspuns s-a redus la 10 zile fata de o luna cat dura initial.

“Incercam ca informatiile privind aceste modificari sa ajunga atat catre firme, cat mai ales catre bancile comerciale care isi pot consilia clientela sa apeleze la EximBank pentru a-si completa necesarul de garantii la obtinerea unui credit”, a mai spus Oana Nuta.

Intalnirea de la Targu Jiu este parte a unui proiect mai amplu de dezvoltare a parteneriatelor cu bancile comerciale, proiect care consta in organizarea de reuniuni de lucru cu reprezentantii unitatilor teritoriale ale institutiilor bancare.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.