Liceenii oradeni invata de la profesionisti cum sa-si finanteze afacerea

Oradea, 29 martie 2012Junior Achievement Romania si EximBank au organizat la Oradea o intalnire cu elevi intreprinzatori din patru licee oradene participante in programele de antreprenoriat ale organizatiei, in cadrul careia elevii au primit consultanta pentru dezvoltarea mini-companiilor pe care le-au creat.

Acesta este primul eveniment din acest an si al zecelea organizat in parteneriat cu EximBank in cadrul programelor de antreprenoriat Compania si Enterprise Without Borders.

„Noua din zece liceeni cred ca este important sa invete despre antreprenoriat in scoala si mai bine de jumatate dintre elevi sunt interesati sa isi dezvolte propria afacere”, arata un studiu recent publicat de Junior Achievement USA.

Pentru a raspunde acestor nevoi, Junior Achievement Romania implementeaza  in fiecare an programe de educatie antreprenoriala in peste 1.000 de scoli din Romania, formand competente antreprenoriale si stimuland prin competitii nationale si internationale creativitatea si spiritul de intreprinzatori al tinerilor.

In cadrul programelor de educatie antreprenoriala Compania si Enterprise Without Borders, JA a organizat joi, 29 martie la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea o intalnire cu elevi din patru licee carora li s-au prezentat exemplede afaceri de succes ale tinerilor din programele JA derulate in Europa.

Mini-companiile initiate de elevi ca parte a programelor educationale “learning by doing” ale JA, si-au prezentat produsele si serviciile gandite pe parcursul anului scolar si au primit consultanta de la profesionistii EximBank si sfaturi pentru obtinerea finantarii.

La finalul intalnirii, la concursul de idei de afaceri de tip Elevator Pitch, elevii au avut la dispozitie trei minute pentru a convinge audienta ca ideea lor de afacere este inovativa si fezabila. Juriul format din reprezentanti ai EximBank si ai Colegiului Tehnic Traian Vuia, adesemnat  cele mai bune trei idei care au fost premiate.

”Suntem extrem de incantati ca putem continua colaborarea cu Junior Achievement Romania si in acest an si astfel avem ocazia sa ne implicam intr-un proiect care ne permite sa intalnim tineri dornici sa invete pentru a deveni independenti si performanti. Cand esti alaturi de ei si ii asculti, primesti o perspectiva pozitiva asupra viitorului nostru al tuturor, iar acesta este de fapt impactul pe care ni-l dorim. Credem ca astfel de programe care aduc impreuna experienta si un inalt grad de proactivitate pot contribui la cresterea gradului de cultura antreprenorial”, au spus reprezentantii EximBank.

De la demararea acestor intalniri, peste 1.200 de liceeni cu abilitati antreprenoriale din Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea si Timisoara au primit consultanta din partea specialistilor EximBank.

Acesta este primul eveniment dintr-o serie de intalniri care se vor derula in perioada 29 martie – 26 aprilie in licee din Baia Mare, Cluj-Napoca si Timisoara.