EximBank a ales trei masteranzi pentru programul de internship

Bucuresti,  09 decembrie 2013 – Laura Boitan, Bogdan Olteanu si Aura Radu sunt cei trei masteranzi ai Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FFABBV), din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, care vor participa de la inceputul anului viitor la programul de internship derulat de EximBank.

Cei trei au fost selectionati in urma mai multor etape de evaluare, derulate atat de catre corpul profesoral al  FFABBV, cat si de specialisti ai EximBank, la ultima etapa a acestui proces participand 18 tineri inscrisi la programele de masterat ale facultatii. Cei trei masteranzi vor incepe sa lucreze efectiv in banca din ianuarie 2014. Programul se va derula timp de 12 luni, perioada pe parcursul careia participantii la internship vor fi si remunerati.

”Procesul de selectie a fost destul dificil pentru ca s-au inscris unii dintre cei mai bine pregatiti studenti ai programelor de master ale Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori. Cei trei s-au remarcat insa printr-o bogata cultura economica si bancara pe care, acum, vor avea ocazia sa o aplice si in practica. Sunt convins ca la finalul acestui program cei trei vor ramane in echipa EximBank avand astfel ocazia de a fi parte – cu idei proaspete si energia specifica – a procesului de modernizare a bancii”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Laura Boitan (23 de ani) urmeaza cursurile de Master Banci si Politici Monetare, Bogdan Olteanu (22 de ani) este inscris in programul de Master Finante si Banci – DOFIN (acreditat sub denumirea Scoala Doctorala de Finante si Banci), iar Aura Radu (23 de ani) urmeaza programul de Master Banci si Asigurari (BANCAS).

„Am avut placerea de a lua parte la un interviu profesionist si nu la unul clasic de genul <3 defecte si 3 calitati>. Cand spun <profesionist>, ma refer la faptul ca a fost un interviu interactiv, in cadrul caruia mi-au fost adresate intrebari teoretice cu aplicatie in sfera practica. Fiind la inceputul carierei, principala asteptare din partea acestui program este acumularea unor cunostinte cat mai vaste si cat mai diverse care sa imi permita sa ma dezvolt profesional. Ma astept sa fac parte dintr-o echipa dinamica, unita, centrata pe obiective si al carei scop comun sa fie performanta”, a spus Aura Radu.

La randul sau, Laura Boitan a apreciat faptul ca selectia s-a finalizat cu un interviu tehnic si ca a avut posibitatea de a interactiona cu specialisti ai bancii. ”Imi doresc ca pe parcursul acestui an de internship sa fiu implicata in proiecte, sa primesc sarcini concrete si sa contribui la operatiunile zilnice, in special ale departamentelor de audit intern, trezorerie si credite”, a explicat ea.

”Interviul a pus accentul pe cunostintele de baza ale unui absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si mi s-a oferit oportunitatea de a formula raspunsuri coerente, de a incerca sa gasesc solutii la probleme cu care nu m-am confruntat in cadrul activitatilor desfasurate in facultate. Sunt entuziasmat ca voi incepe aceasta colaborare cu EximBank si cred ca va fi una de succes”, a spus Bogdan Olteanu.

Prin derularea acestui program de internship, in parteneriat cu Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, EximBank se alatura companiilor preocupate de necesitatea unei abordari responsabile fata de societate.

”EximBank a decis sa acorde mai multa atentie programelor educationale, structurate si adaptate unor diverse categorii de public tintapentru ca performanta oricarei organizatii, indiferent de forma acesteia, este strans legata de gradul de dezvoltare a comunitatii in care activeaza si a mediului social”, a subliniat Traian Halalai.

Astfel, banca a derulat mai multe proiecte la nivelul educatiei gimnaziale si liceale, menite sa sustina dezvoltarea culturii bancare si antreprenoriale. Printre acestea se numara proiectul educational al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de a introduce in invatamantul primar disciplina optionala “Educatie financiara” – care isi propune sa formeze viitori consumatori de produse si servicii bancare informati. Apoi, impreuna cu Junior Achievement, EximBank a participat la peste 15 intalniri cu liceeni din diverse orase din tara pentru derularea unor evenimente in cadrul programelor de antreprenoriat „Compania” si „Enterprise Without Borders”.