EximBank continua seria intalnirilor directe cu oamenii de afaceri

Bucuresti, 02 decembrie 2013 – Initiativa de a avea intalniri directe cu oamenii de afaceri din diverse regiuni ale tarii ne-a furnizat un feedback extrem de util, care va sta la baza construirii strategiei EximBank de anul viitor astfel incit sa reusim sa ne intarim prezenta pe toate palierele pe care activam si tot mai multe companii sa aiba acces la finantarile, garantiile si asigurarile noastre, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Declaratia oficialului EximBank a fost facuta in cadrul celei mai recente reuniuni de acest gen care a avut loc la Ploiesti, la intalnire fiind prezenti peste 50 de intreprinzatori din zona si reprezentanti ai autoritatilor locale.

”EximBank trece printr-un proces de reasezare pe piata bancara, proces care are ca idee centrala o mai mare deschidere a bancii catre mediul de business. Iar aceasta deschidere inseamna sa fim mult mai prezenti in piata si sa raspundem cat mai rapid solicitarilor companiilor. De aceea am si deschis in acest an o agentie la Ploiesti, convinsi fiind ca vom putea contribui la dezvoltarea mediului de afaceri si a economiei locale”, a spus presedintele EximBank  in cadrul intalnirii.

Marius Sersea, prefectul judetului Prahova, a reiterat ca zona are o traditie industriala puternica, iar deschiderea unei noi unitati a EximBank la Ploiesti nu poate decat sa fie un semnal real al implicarii bancii in dezvoltarea afacerilor locale. ”Faptul ca EximBank, una dintre putinele banci care pot si au forta acum sa sustina economia, a decis sa deschida o agentie la Ploiesti nu poate decat sa confirme disponibilitatea bancii pentru sustinerea capitalului autohton. Este cert ca avem nevoie de EximBank, iar noi, autoritatile locale, suntem deschisi ca, impreuna, sa contribuim la cresterea investitiilor in zona”, a mai spus oficialul local.

La randul sau, Iulian Badescu, primarul orasului Ploiesti si-a exprimat speranta ca prezenta EximBank va insemna un acces mult mai facil la finantare pentru firmele locale, mai ales ca dezvoltarea economica asigura o crestere a calitatii vietii pentru intreaga comunitate. ”Atat autoritatile locale, cat si bancile trebuie sa fie mult mai flexibile pentru a incuraja dezvoltarea capitalului autohton si a comunitatilor locale. Consider ca EximBank reprezinta acum o resursa de exploatat, atat pentru proiectele societatilor prahovene, cat si pentru cele ale municipalitatii”, a spus edilul Ploiestiului.

Intalnirea de la Ploiesti se adauga celor organizate pe parcursul acestui an la Constanta, Cluj, Galati, Oradea, Targu Mures si Sibiu, care au reunit aproape 300 de oameni de afaceri si oficiali locali.

”Cu siguranta vom continua acest proiect si anul viitor pentru ca este o modalitate eficienta de a vedea cum evolueaza economiile locale. Avand aceste informatii relevante, EximBank va putea reactiona in ton cu tendintele pietei si se va adapta mult mai rapid la cerintele companiilor”, a mai spus Traian Halalai.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Sibiu si Targu Mures – iar companiile pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau accesand adresa de email informatii@eximbank.ro.