EximBank finanteaza dezvoltarea productiei Vernicolor

Bucuresti, 18 noiembrie 2013– EximBank sustine planurile de dezvoltare ale companiei Vernicolor din Oradea  – specializata in vopsirea componentelor din material plastic pentru industria auto, prin acordarea unui credit de investitii de peste 14 milioane de lei, necesar pentru achizitia unei noi linii tehnologice.

Vernicolor – parte a grupului francez cu acelasi nume – a demarat un proiect investitional pentru dezvoltarea capacitatii de productie care consta in achizitionarea unui utilaj pentru activitatea de cromare decorativa, respectiv o linie tehnologica de galvanizare. Aceasta va permite societatii sa realizeze repere cromate care sunt din ce in ce mai solicitate in domeniul auto.

”Intr-o perioada in care exista inca rezervein a finanta proiectele de extindere ale firmelor – dupa ce multe planuri nu au mai fost finalizate din cauza crizei, EximBank continua sa aiba o orientare pro business si sa ofere suport pentru astfel de proiecte care aduc plus valoare.  Estimarile arata ca industria componentelor auto – care are una dintre cele mai importante contributii la exporturile Romaniei – va continua sa atraga investitii consistente in anii urmatorii, si iata ca EximBank se poate pozitiona ca un partener viabil pentru dezvoltarea acestui sector”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Investitia pe care Vernicolor o va derula la Oradea presupune introducerea unei noi tehnologii de cromare decorativa – un procedeu de cromare prin depunere electrolitica de ultima generatie, ce protejeaza impotriva coroziunii si da un aspect lucios pieselor tratate – fiind utilizata atat in industria auto, cat si in industria componentelor electronice.

”Din 2006, de la infiintare, compania a fost si este intr-un proces continuu de dezvoltare, avand proiecte anuale in acest sens. In ultimii trei ani au fost achizitionate trei noi linii de vopsire si un robot automatizat pentru una din linii. Pentru 2013-2014 ne-am planificat sa implementam acest nou proiect de investitii – achizitia unei linii de cromare – si ne bucuram ca, avand sustinerea EximBank, vom putea derula aceasta investitie. Aceasta investitie ne va permite sa consolidam leadership-ul pe care il avem in tehnologia de decorare a pieselor din plastic si sa ne dezvoltam pe piata constructorilor auto germani (BMW, Mercedes) – o piata strategica pentru Vernicolor”, a declarat Francois Tailbot, administratorul Vernicolor Romania.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii. Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale si preiau o parte semnificativa a riscului de credit. In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate. Banca detine o retea de 16 unitati – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Vernicolor

Vernicolor este o afacere de familie ale carei baze au fost puse in Franta, in 1951, de catreVictor Champier si a carei traditie este continuata astazi de François Champier – nepotul fondatorului, presedintele grupului. Din 2006, compania franceza a demarat un proces de extindere in strainatate, Romania fiind prima tara in care Vernicolor isi deschide o divizie externa. Initial, planurile de extindere au vizat Slovacia, dar prezenta grupului Renault si a altor companii din domeniul automotive, alaturi de costurile competitive ale fortei de munca au inclinat balanta catre Romania. In prezent, Vernicolor isi desfasoara activitatea in trei hale de productie amplasate in localitatea Palota, langa Oradea, si are peste 230 de angajati. Pentru noua activitate de cromare, compania a inchiriat un spatiu de productie suplimentar in Oradea. Exporturile directe ale companiei reprezinta circa 16% din productia realizata, restul vanzarilor fiind exporturi indirecte si servicii catre clientii interni. Alaturi de firma din Romania, din grupul Vernicolormai fac parte doua companii din Franta si una din Tunisia (deschisa in 2008), afacerile totale ale grupului depasind 30 de milioane de euro anul trecut. http://www.vernicolor.ro