EximBank isi extinde reteaua cu o noua agentie la Galati

Bucuresti, 7 mai 2013 – EximBank a inaugurat o noua agentie in municipiul Galati pentru a aduce mai aproape de companiile din judetele Galati si Braila portofoliul sau de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare, asigurare.

”Stadiul actual de dezvoltare a bancii necesita cresterea acoperirii geografice, atat pentru pentru facilitarea accesului companiilor la produsele pe care le oferim, cat si pentru sustinerea dezvoltarii organice a bancii. Consideram ca traversam o perioada in care EximBank poate juca un rol important in economie si de aceea am demarat procesul de extindere a retelei teritoriale. Agentia de la Galati – cel de-al patrulea centru industrial al Romaniei ca marime – are ca obiectiv asigurarea unei relatii durabile si stabile cu operatorii economici din judetele Galati si Braila, astfel incat sa contribuim la dezvoltarea unei zone care poate deveni o poarta estica a Uniunii Europene in relatiile comerciale cu tari din fostul spatiu sovietic”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Noua unitate a EximBank este situata in municipiul Galati, Piata Siderurgistilor, bloc PS1b si are program de lucru cu publicul de luni pana vineri, in intervalul orar 9:00 -17:00.

Agentia Galati se alatura celor 12 unitati teritoriale pe care EximBank le are in  Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Oradea, Timisoara, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare si prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

”Strategia noastra viitoare prevede continuarea procesului de extindere a retelei, cu accent pe zonele geografice identificate ca avand puternice concentrari de productie, activitate de comert exterior si un mediu de afaceri dezvoltat. Vom merge pe modelul agentiilor cu un numar mic de angajati (cea de la Galati are trei), fara servicii de back office, care sa recurgala metode de vanzare directa, la sediul companiilor. Vizam orice tip de societate, fie ca este IMM sau companie mare, este exportatoare sau se adreseaza numai pietei interne”, a mai spus presedintele EximBank.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata (dobinda este cu cinci puncte procentuale sub dobanda pietei si este fixa pe toata perioada de creditare) si compensarea partiala a dobanzii care permite recuperarea a pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci, inclusiv EximBank.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale. Garantiile emise de EximBank preiau o parte semnificativa a riscului de credit astfel ca utilizarea lor asigura accesul mai facil la finantare.

In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Tot pentru reducerea riscurilor, EximBank ofera produsul „Informatia comerciala si de credit despre partenerii de afaceri” prin care orice societate isi poate cunoaste viitorul partener comercial inaintea incheierii unui contract.