EximBank, partenerul Adrem Invest pentru extindere in Uzbekistan

Bucuresti, 29 iulie 2013 – EximBank a acordat societații Adrem Invest, specializata in inginerie tehnologica, o scrisoare de garantie bancara in valoare de 4 milioane de dolari, care permite companiei derularea unui contract in Uzbekistan pentru modernizarea unei uzine siderurgice.

”In Romania exista companii care au ajuns la maturitate deplina pe piata locala si care vor si pot sa devina jucatori globali. Toate acestea vor gasi in EximBank un partener pentru derularea planurilor de internaționalizare. Este si cazul Adrem Invest – una dintre putinele companii cu capital romanesc care au reusit sa se impuna in strainatate – pentru care EximBank a oferit soluția financiara ce permite intrarea societații pe o noua piața. Susținerea extinderii afacerilor romanesti in afara granitelor ramane o prioritate pentru EximBank si avem o strategie flexibila care ne permite sa raspundem proactiv la cerintele clientilor nostri”, a spus Traian Halalai, presedintele EximBank.

Adrem Invest a incheiat un contract in valoare de 13 milioane de dolari pentru modernizarea unitaților de producție deținute de Uzbek Mettalurgical Plant – unica societate cu profil metalurgic din Asia Centrala. Contractul marcheaza debutul companiei pe aceasta piata, Adrem fiind deja prezenta in numeroase tari din Asia, Africa sau SUA.

”Incheierea acestui nou contract urmeaza strategia de extindere la nivel international a companiei, prin dezvoltarea de soluţii de engineering unice, adaptate companiilor din sectorul metalurgiei secundare, in cazul acesta, din Uzbekistan. Am gasit in EximBank un partener de incredere, pentru ca intrarea pe noi piete este o provocare si sustinerea unei banci este critica in astfel de situatii. EximBank a raspuns cererii noastre si ne-a acordat garantia necesara pentru a asigura partenerul uzbec ca vom finaliza cu succes contractul, garantie necesara solicitata avand in vedere faptul ca Uzbek Mettalurgical Plant a achitat un avans pentru aceasta lucrare. Speram ca acesta sa fie inceputul unui parteneriat de lunga durata care sa ne sustina in realizarea planurilor noastre de extindere la nivel international si care sa demonstreze ca o companie romaneasca poate fi un partener de incredere pentru proiecte ambitioase in orice colt al lumii”, a spus Adrian Bodea, presedintele Adrem Invest.

EximBank a dezvoltat si ofera soluţii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, similare cu instrumentele din portofoliul oricarei ECA (Export Credit Agencies), precum:

  • garantii pentru participare la licitaţii internaţionale, garanţii de restituire a avansului platit de importator, garanţii de buna execuţie a contractelor etc.poliţe de asigurare a incasarilor din contractele de export cu plata amanata;
  • poliţe de asigurare a creditelor cumparator acordate de banci importatorilor pentru plata marfurilor / serviciilor din Romania;
  • poliţe de asigurare a investiţiilor romanesti in strainatate, care preiau pana la 90% din riscurile de expropriere, de transfer al banilor etc.;

”Multe companii care fac afaceri pe piete mai puţin tradiţionale pentru Romania vin sa se finanţeze de la EximBank. Am susținut proiecte nu numai in Rusia, Azerbaidjan, Uzbekistan sau Afganistan, ci avem si clienţi interesaţi de America de Sud sau Africa. Aceste economii oferaoportunitați de business consistente de care companiile romanesti ar putea profitachiar si in condițiile asumarii unor riscuri mai mari, iar EximBank are instrumente pentru a le sprijini in acest demers”, a mai spus Traian Halalai.

Despre EximBank
EximBank este o instituţie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare si asigurare, permite bancii sa susţina activitatea si dezvoltareaexportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 15 unitați – Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu – iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Adrem Invest
Adrem Invest este o companie romaneasca orientata catre inovație si specializata in ingineria tehnologica. Alcatuita din patru divizii: Ingineria Proceselor, SCADA&Automatizari, Servicii Integrate si Energii Verzi, cu o cifra de afaceri de circa 173 milioane de lei si peste 830 de angajați, Adrem Invest ofera soluții tehnologice inovatoare care eficientizeaza activitatea companiilor partenere. Pentru mai multe informații: www.adrem.ro